Z podsvetia 10/2006

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA OBCHODNEJ ULICI sa nájomníčka bytu stala obeťou lúpežného prepadnutia. Tri osoby ju v byte fyzicky napadli a prehľadali skrine. Neutrpela zranenie. Odniesli si rifle, tričko a 200 korún. Policajti na priľahlom trhovisku zadržali tri podozrivé osoby vo veku 40, 41 a 48 rokov. Páchatelia čelia obvineniu z lúpeže a porušovania domovej slobody.

NA NÁBREŽÍ ARM. GEN. L. SVOBODU zasahovali policajti, ktorých prostredníctvom linky 158 privolal pán Ivan. Na nábreží skupinka mužov poškodzovala dopravné značenie, elektrické rozvodné skrine a zastávku MHD. Policajné hliadky zadržali troch podozrivých mužov, ktorí svoje konanie museli vysvetľovať na policajnom oddelení.

NA SVORADOVEJ ULICI zasahovali policajné hliadky, podľa oznámenia na linku 158 sa tu mala pred študentským domovom zoskupiť väčšia skupina ľudí. Policajti skontrolovali 36 osôb, prívržencov jedného ľavicovo orientovaného extrémistického hnutia. U jedného z nich, 22-ročného Michala, zaistili plynovú pištoľ so zásobníkmi i nábojmi. Zbraň preskúmajú kriminalistickí experti. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania.

NA URŠULÍNSKEJ ULICI policajná hliadka zastavila vozidlo Mercedes, ktoré riadil 15-ročný chlapec. Kľúče od auta si „požičal“ bez vedomia majiteľa. Pri kontrole policajti našli v aute dýku a zásobník s nábojmi. Zistilo sa, že majiteľ vozidla má zbraň, ku ktorej patrili náboje, v legálnej držbe. Mladý šofér sa bude zodpovedať za jazdu bez dokladov a za držanie chladnej zbrane. Majiteľ zbrane sa nevyhne priestupkovému konaniu pre porušenie zákona o zbraniach a strelive.

NA LOTYŠSKEJ ULICI zasahovali v jednom z bytov policajti kvôli rodinným nezhodám. 31-ročný Ľuboš chcel s popolníkom v ruke udrieť policajta, v čom mu zabránil druhý policajt. Pri jeho predvádzaní museli policajti použiť i donucovacie prostriedky. Nik nebol zranený, vyšetrovateľ Ľuboša obvinil z útoku na verejného činiteľa.

NA BOSÁKOVEJ ULICI neznámi páchatelia prepadli troch maloletých chlapcov vo veku 12-13 rokov. Pod hrozbou násilia od nich pýtali peniaze a mobilné telefóny. Jednému z nich zobrali z vrecka nohavíc 45 korún. Nik nebol zranený.

NA FURDEKOVEJ ULICI strážna služba zadržala v predajni potravín 34-ročného Bratislavčana. Bez zaplatenia si chcel odniesť šesť vákuovo zabalených salám. Nebolo to po prvýkrát, čo sa snažil z obchodu odísť aj s tovarom bez zaplatenia. Skončil v policajnej cele a čelí obvineniu z krádeže, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky.

Páčil sa vám článok?