Z podsvetia 09/2006

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA KRÍŽNEJ ULICI policajti zadržali 40-ročného muža pri preberaní 50-tisíc korún od 32-ročného muža. Starší muž od mladšieho od roku 2004 požadoval spolu s dosiaľ neznámymi páchateľmi vyplatiť sumu 1,2 milióna korún. Túto sumu vo februári zvýšili na dva milióny. Vyšetrovateľ páchateľa obvinil z vydierania a umiestnil ho v cele.

NA STAVBÁRSKEJ ULICI 31-ročná Bratislavčanka pri kontrole policajtom dobrovoľne vydala jednu papierovú skladačku s obsahom hnedého prášku. Ženu predviedli na policajné oddelenie. Či ide o heroín, preukáže až odborná expertíza.

NA ULICI JÁNA PONIČANA v byte bodol 19-ročný Tomáš kuchynským nožom do chrbta svojho otca. Udalosti predchádzala hádka medzi matkou a otcom. Otec sa bude zo zranení liečiť asi dva mesiace. Tomáš čelí obvineniu z trestného činu vraždy v štádiu pokusu.

NA ŠKULTÉTYHO ULICI policajti chytili muža, ktorý krátko predtým vyberal hotovosť z bankomatov na Vajnorskej ulici a Trnavskom mýte pomocou pozmeňovaných kariet. Muž pri zadržiavaní kládol policajtom aktívny odpor. Našli sa uňho štyri bankomatové karty, na ktorých boli nalepené PIN kódy. Podozrivý 38-ročný muž mal pri sebe pas štátneho príslušníka Rumunska. Umiestnili ho v policajnej cele.

V LÍŠČOM ÚDOLÍ sa do jedného z rodinných domov vlámal neznámy páchateľ. Zneškodnil zabezpečovací systém signalizácie v dome a následne z trezoru odcudzil rôzne predmety zo žltého a bieleho kovu osadené drahými kameňmi za viac ako 3,5 milióna korún, ďalej niekoľko kusov značkových hodiniek, pamätné mince, finančnú hotovosť 2000 eur, 100-tisíc českých korún a rôzne doklady. Celková škoda, ktorá vznikla majiteľovi odcudzením vecí, sa odhaduje na takmer 6,5 milióna korún.

NA VÍGĽAŠSKEJ ULICI 25-ročný Peter spolu s 23-ročnou Evou lúpežne prepadli vo vchode domu 12-ročnú dievčinu. Pod hrozbou použitia noža jej odcudzili mobil za 8000 korún. Eva je za lúpež stíhaná na slobode. Petra vyšetrovateľ obvinil z lúpeže formou účastníctva a umiestnil ho do cely s návrhom na vzatie do väzby.

NA WOLKROVEJ ULICI zasahovala policajná hliadka, ktorú tam privolali kvôli rušeniu nočného pokoja. 20-ročný Ondrej fyzicky napadol policajta, dvakrát ho kopol do brucha. Policajt sa bude liečiť zo zranení asi týždeň. Ondrej čelí obvineniu za útok na verejného činiteľa.

Páčil sa vám článok?