Z podsvetia 23/2006

6.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

NA MRAMOROVEJ ULICI policajti pri domovej prehliadke zaistili asi 100 gramov heroínu. Vyšetrovateľ obvinil 20-ročného Viliama a 29-ročnú Ingrid zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Viliama umiestnili do policajnej cely, vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby, Ingrid stíhajú na slobode.

NA JEDĽOVEJ ULICI polícia pri domovej prehliadke zaistila 35 kusov papierových skladačiek heroínu s celkovou hmotnosťou 2,44 g. Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi formou spolupáchateľstva 23-ročného muža a 24-ročnú ženu. Obvinených umiestnili do cely policajného zaistenia, vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby.

PRED AREÁLOM ZDRAVIE na Zlatých pieskoch pod nadchodom na cestu na Senec bola lúpežne prepadnutá 41-ročná Eva. Dosiaľ neznámy páchateľ ju udrel päsťou do hlavy a následne jej z ramena odcudzil tašku s osobnými vecami, dokladmi, kreditnými kartami a takmer 1000 korunami v hotovosti. Spôsobil jej celkovú škodu asi 2800 korún. Žena utrpela ľahké zranenia, ktoré si vyžiadali niekoľkodňovú práceneschopnosť. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin lúpeže.

NA JANKOLOVEJ ULICI policajná hliadka zasahovala na základe tiesňového volania na linku 158, pretože tu mal neznámy muž napadnúť ľudí na ihrisku. Na základe popisu zadržali 25-ročného Miroslava z Bratislavy. Ten slovne napádal okolitých ľudí, na verejnosti sa vyzliekal, na 23-ročného Martina sa zahnal palicou, udrel ho do tváre a z ruky mu strhol zlatú retiazku, s ktorou sa snažil ujsť. Hliadka ho predviedla na políciu.

NA LETISKO M. R. ŠTEFÁNIKA priniesol 41-ročný muž obálku, v ktorej mala byť bomba. Polícia prijala opatrenia bezpečnostného charakteru. Privolaný pyrotechnik podozrivú obálku zneškodnil. Zistilo sa, že nešlo o výbušninu. Prevádzka letiska bola asi po dvoch hodinách obnovená. Vyšetrovateľ obvinil muža - štátneho občana Angoly (trvalo žijúceho na Slovensku) z trestného činu šírenia poplašnej správy. Stíhaný bude na slobode, hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Čo ho viedlo k takémuto konaniu, sa vyšetruje. Do vyšetrovania prípadu bude pribratý i znalec z odboru psychológie, ktorý preskúma jeho duševný stav.

(ver)

Páčil sa vám článok?