Z podsvetia 09/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA LACKOVEJ ULICI neznámy páchateľ odcudzil pánu Bohumilovi zbraň, ktorú mal uloženú v koženkovej taške. Zabudol si ju pri svojom motorovom vozidle. Odcudzením zbrane ČZ 83 kalibru 9 mm mu vznikla škoda 8000 korún.

NA ULICI IVANA HORVÁTHA chcel 47-ročnému Dušanovi v noci neznámy páchateľ strhnúť plecniak. Dušan sa bránil, spadol na zem, ale boj o tašku prehral. Na úteku však páchateľa zadržal náhodný svedok, 28-ročný Milan, ktorému nie je ľahostajné, čo sa v jeho okolí deje. Teraz 24-ročný Anton čelí obvineniu z trestného činu lúpeže.

NA BIELORUSKEJ ULICI došlo pred reštauráciou k bitke. Policajti na mieste zadržali 45-ročného Juraja a 30-ročného Ukrajinca. Ako sa ukázalo, na Juraja bol vydaný zatykač a občanovi z Ukrajiny skončil povolený pobyt ešte v roku 2001. Oboch predviedli na policajné oddelenie, ale vypovedať mohli až po vytriezvení.

NA SLOVNAFTSKEJ ULICI ohrozoval 17-ročného mladíka orezávacím nožíkom na koberce 30-ročný Alexander. Prinútil ho, aby si vyzliekol bundu, z ktorej mu ukradol 600 korún. 26-ročná Sandra mu zasa odcudzila prehrávač MP3 a baterku. Mladík vyviazol bez zranení, útočníci čelia obvineniu z trestného činu lúpeže.

NA DOBROVIČOVEJ ULICI zasahovali policajti po telefonáte občana, ktorý na linke 158 oznámil, že sa niekto pokúša dostať do tam zaparkovaného vozidla Škoda 1203. Policajti pri príchode našli 27-ročného Erika a 22-ročnú Michaelu pri vozidle s otvorenými prednými dverami a poškodený panel autorádia hodený na podlahe.

NA GONDOVEJ ULICI dvaja páchatelia prepadli 41-ročnú Moniku. Vzali jej plátenú tašku a z krku peňaženku aj s preukazom ZŤP. Polícia chytila 42-ročného Jaroslava a 50-ročného Karola a obvinila ich z trestného činu lúpeže.

NA NEJEDLÉHO ULICI došlo k lúpežnému prepadnutiu. 24-ročného Milana oslovil neznámy páchateľ a chcel, a aby mu dal bundu, ktorú má na sebe. Po odmietnutí nasledoval súboj, ktorý Milan prehral. Útočník si vzal bundu aj s mobilným telefónom a hotovosťou 5000 korún. Zranenia, ktoré Milan utrpel, si vyžiadali niekoľkodňové liečenie. Policajtom úradu justičnej a kriminálnej polície Bratislava 4 sa podarilo zistiť, že útočníkom bol o rok starší tiež Milan. Posadili ho do policajnej cely s návrhom na vzatie do väzby. Za trestný čin lúpeže trestný zákon umožňuje uložiť trest odňatia slobody dva až desať rokov.

Páčil sa vám článok?