Z podsvetia 08/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA PALÁRIKOVEJ ULICI policajti kontrolovali 23-ročného Tomáša. Keď z vrecka nohavíc vyberal občiansky preukaz, vypadla mu skladačka s hnedým práškom, ktorý zaslali na expertízu, aby sa zistilo, či ide o heroín.

NA AUTOBUSOVEJ STANICI MLYNSKÉ NIVY vo vestibule nad nástupišťami 20-ročný Tomáš napadol rovesníka Ivana. Pri útoku netajil rasový motív. Zranenia, ktoré spôsobil Ivanovi, si vyžiadali lekárske ošetrenie. Policajti prišli na zavolanie okoloidúcich. Útočníka chytili na úteku. Pri predvádzaní Tomáš podgurážený alkoholom agresívne vystupoval aj voči policajtom, dokonca s jedným z nich chcel zápasiť. Teraz čelí obvineniam z trestných činov násilia proti skupine obyvateľov a jednotlivcovi s rasovým motívom a útoku na verejného činiteľa. Hrozí mu trest odňatia slobody až dva roky.

NA ZLATÝCH PIESKOCH v hoteli Flora neznámy páchateľ prepadol 29-ronú Gabrielu V. z Pezinka. Pod hrozbou násilia mladú ženu obral o 2000 korún a tri mobilné telefóny. Pri incidente nebol nik zranený a polícia po páchateľovi, ktorý nebol pri prepade maskovaný, pátra.

NA HRANIČNOM PRIECHODE PETRŽALKA - BERG policajti odhalili dvojicu mužov - 30-ročného Róberta R. a o dva roky mladšieho Roberta S., ktorí chceli nelegálne previezť za hranice piatich indických občanov. Indov viezli v kamióne, v ktorom boli štyri parkúrové kone. Skrývali sa v zamknutom bočnom úkryte v nákladnom motorovom vozidle a za sedadlami. Jeden z migrantov mal pri sebe 16-tisíc eur. Peniaze, ktoré boli údajne určené na nákup koní, vyšetrovateľ zaistil a mužov obvinil z trestného činu prevádzačstva, za ktorý im hrozí až osemročné väzenie. Prípad odhalila Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii.

NA BZOVÍCKEJ ULICI polícia na základe oznámenia na linku 158 prichytila priamo pri čine 18-ročného Bratislavčana, ktorý sa s dvomi komplicmi vlámal do osobného motorového vozidla Škoda 105. Páchatelia auto vyháčkovali a začali rozoberať jeho interiér. Policajti ich prenasledovali a zadržali na Vígľašskej ulici.

NA SARATOVSKEJ ULICI v jednom z bytov pravdepodobne výroba pervitínu spôsobila explóziu. V byte sa v kritickom čase zrejme nachádzalo viac osôb, zranený však bol len jeden mladý muž, ktorého s popáleninami hospitalizovali. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre nedovolené prechovávanie omamnej a psychotropnej látky.

Páčil sa vám článok?