Z podsvetia 03/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA PANÓNSKEJ CESTE v noci spozorovali policajti pri benzínovom čerpadle skupinu osôb, ktorá smerovala k železničnej trati a zjavne sa chcela pred nimi ukryť. Ako sa ukázalo, išlo o 18 cudzincov (šesť mužov, šesť žien a šesť detí), pravdepodobne utečencov čečenskej národnosti. Prípad je v štádiu preverovania.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ boli pod hrozbou použitia násilia okradnutí dvaja Markovia a Ľubomír. Svedok udalosti privolanej policajnej hliadke povedal, že páchatelia nastúpili na nočný spoj 506 alebo 507. Pri kontrole autobusu 507 boli aj na základe výpovede ďalšej štvorice obťažovaných kontrolovaní dvaja podozriví. Jeden z nich sa pokúšal odhodiť mobilný telefón a u druhého sa našiel strieborný zatvárací nôž, ktorý patril tiež jednému z poškodených. Oboch predviedli a vyšetrovateľ voči 25-ročnému Jánovi a 23-ročnému Bohuslavovi vzniesol obvinenie pre trestný čin lúpeže. S návrhom na vzatie do väzby ich umiestnili v policajnej cele.

NA SLIAČSKEJ ULICI pracovníci tam sídliacej firmy zadržali priamo pri čine troch mladých mužov, ktorí sa po násilnom vlámaní do skladu pokúšali odniesť škatule s medenými súčiastkami na trolejové vedenie a medené káble s dĺžkou asi 800 m. 37-ročného Rudolfa, 36-ročného Milana a 27-ročného Štefana policajti predviedli na oddelenie, ktoré na prípade pracuje.

NA DUDVÁŽSKEJ ULICI zabránili krádeži policajti aj vďaka anonymnému oznámeniu svedka, ktorému nie je ľahostajné, čo sa v jeho okolí deje. Osádka vozidla Peugeot 405 rozoberala niečo z neďaleko odstaveného vozidla Peugeot 205. Privolaná hliadka si vozidlo všimla už na odchode a zastavila ho na Poľnohospodárskej ulici. Pri kontrole našli v batožinovom priestore puklice, ktorých pôvod mladí muži nevedeli preukázať. Ako sa ukázalo, patrili vozidlu Peugeot 205. Osádku vozidla (vo veku 17-21 rokov) predviedli na oddelenie.

V MLYNSKEJ DOLINE v budove Slovenskej televízie zazvonil na vrátnici telefón a z jeho slúchadla sa ozval neznámy mužský hlas. Volajúci sa predstavil ako Miroslav. Vyhrážal sa, že v budove je bomba a oplzlým spôsobom si žiadal odvysielanie jeho vyhrážky. Ak nie, tak bomba vybuchne. Následná prehliadka trvala tri hodiny. Policajtom sa podarilo zistiť volajúce účastnícke číslo a tak sa dopracovať až k podozrivému. Bol ním 24-ročný Peter z Dúbravky. Vyšetrovateľ ho už obvinil z trestného činu Šírenia poplašnej správy.

Páčil sa vám článok?