Z podsvetia 06/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

V OSADE ŠTÍTOVÁ v záhradnej chatke našli zavraždeného 53-ročného Zdenka Vároša z Bratislavy. Keď sa pán Zdenko nevracal večer domov, vybrali sa ho hľadať jeho príbuzní. Pred polnocou našli jeho telo v chate, ktorú si prerábal. Zomrel na následky bodného zranenia. Skutok bol spáchaný obzvlášť krutým spôsobom. Z miesta činu bolo odcudzené motorové vozidlo RENAULT Thalia farby kráľovská modrá, ŠPZ BA - 157 FR. Polícia požiadala verejnosť o pomoc pri pátraní po páchateľovi vraždy i po odcudzenom aute.

VO VLČOM HRDLE lúpežne prepadol neznámy muž 21-ročnú študentku Vladimíru. Zaútočil na ňu zozadu a vytrhol jej kabelku, v ktorej mala mobilný telefón a osobné doklady. Privolaná policajná hliadka prehľadala okolie a páchateľa chytila. Bol ním o 10 rokov starší Juraj, ktorý bol už viackrát súdne trestaný. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu lúpeže.

NA MIEROVEJ ULICI neznámy páchateľ lúpežne prepadol predavačku stánku PNS. Pani Zora vchádzala do stánku. Ako zatvárala dvere, pristúpil k nej maskovaný muž. Zo stánku si odniesol kabelku, 11-tisíc korún v hotovosti a náramkové hodinky. Spôsobil tak škodu 12 600 korún.

POBOČKU SLOVENSKEJ SPORITEĽNE v Záhorskej Bystrici vylúpili dvaja muži. Ozbrojení lupiči s kuklami na hlavách vošli do sporiteľne okolo deviatej ráno. Pod hrozbou použitia zbrane si vypýtali od dvoch pracovníčok asi 170-tisíc korún. Z miesta činu odišli na tmavšej zelene Škode Octavia combi smerom na Stupavu. Polícia po nich pátra.

NA ULICI ĽUDOVÍTA FULLU horelo motorové vozidlo Škoda Felícia Combi. Majiteľovi zo Žiaru nad Hronom vznikla škoda vo výške 150-tisíc korún. Pri požiari ohoreli aj dve vedľa stojace vozidlá. Po predbežnej ohliadke zhoreniska požiarny technik konštatoval, že požiar bol založený úmyselne. Miesto činu preto prehliadli aj pracovníci kriminalistického a expertízneho ústavu.

NA VAJNORSKEJ ULICI v objekte Kovošrotu pracovníci SBS zadržali dvoch páchateľov, ktorí sa pokúšali so svojím motorovým vozidllom odcudziť asi 1000 kusov sifónových bombičiek.

NA LIESKOVSKEJ ULICI policajti zaregistrovali pohyb dvojice podozrivých osôb na Lieskovskej ulici. Pri kontrole sa ukázalo, že 29-ročná Dana má pod kabátom skrytú vodovodnú batériu, ktorú odcudzila spolu so svojím spoločníkom 32-ročným Petrom z obchodného domu BAUMAX. Tovar bol do obchodu vrátený. Obaja boli predvedení na policajné oddelenie Podunajské Biskupice.

Páčil sa vám článok?