Strelcom v Devínskej Novej Vsi bol Ľubomír Harman

31.8.2010
0
Strelcom v devínskej novej vsi bol ľubomír harman - 201028 strelec1
Páčil sa vám článok?

Páchateľa pondelkovej viacnásobnej vraždy v Devínskej Novej Vsi bol 48-ročný nezamestnaný Ľubomír Harman. Ako uviedol dnes na tlačovej besede policajný prezident Jaroslav Spišiak, vrah nikdy nebol profesionálnym vojakom. Bol však členom streleckého Klubu vojakov v zálohe. Vojenskú základnú službu absolvoval v rokoch 1981 až 1983.

Do roku 2008 bol zamestnaný v rôznych firmách. Pôsobil ako seriózny človek. Konflikty nemal ani so susedmi. Bol blízky kamarát predsedu streleckého klubu, ale nikdy sa mu nezdôveril so svojimi úmyslami a nejavil sa ani agresívne.

Ľubomír má dvoch súrodencov, brata a sestru. Žijú aj jeho rodičia. Ženatý nikdy nebol.

Vražednú zbraň mal v legálnej držbe spolu s ďalšími piatimi zbraňami. Polícia zisťuje, či vražednú zbraň neprerobil na možnosť dávkovej streľby. Svedecké výpovede, aj policajtov, tomu nasvedčujú.

Obeťami jeho streľby v paneláku sú matka a jej dve dcéry, syn jednej z dcér, priateľ jednej z dcér a manžel druhej dcéry. Obeťou streľby je aj 12-ročný chlapec, o ktorom jeho rodina pôvodne hovorila, že je nezvestný. Rodina často podľa zistení polície prijímala návštevy. Informácia, že by distribuovali drogy sa nepotvrdila.

Podľa krajského riaditeľa polície v Bratislave Csabu Faragóa operačné stredisko prijalo prvú informáciu o streľbe o 9:45. Policajná hliadka z Devínskej Novej Vsi bola na mieste o 9:47. O 10:10 bola na mieste pohotovostná motorizovaná jednotka. O 10:16 bol páchateľ zneškodnený. Podľa Fargóa Devínska Nová Vec patrí v Bratislavskom kraji k obvodom, kde je spáchaných najmenej trestných činov. Polícia zatiaľ zisťuje motív konania vraha.

Spišiak zdôraznil, že možno situácia vyzerala v Devínskej Novej Vsi chaoticky, ale policajti sa zachovali, ako mali. „Zákrok bol veľmi perfektne spravený,“ zdôraznil. Zároveň však dodal, že nič nie je natoľko perfektné, aby nemohlo byť lepšie.

Podľa ministra vnútra Daniela Lipšica páchateľa usmrtil výstrel policajta do vrahovho hrudníka o 10:16. Ako uviedol dnes na tlačovej besede minister vnútra Daniel Lipšic, následne si páchateľ strelil do hlavy, aby zrejme skrátil svoje utrpenie. Lipšic zdôraznil, že výstrel policajta bol pre páchateľa smrteľný. „Polícia zneškodnila páchateľa,“ povedal.

(sita)

Páčil sa vám článok?