V Ružinove dohliada na bezpečnosť detí polícia

24.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Ružinove dohliada na poriadok a pohyb nežiaducich osôb pri základnej škole na Nevädzovej ulici polícia, uviedol hovorca mestskej časti Maroš Smolec.

V blízkosti školy na uliciach Pivoňkova, Rumančeková a Nevädzová sa totiž pred mesiacom začali zdržiavať podozrivé osoby – pravdepodobne klienti neďalekého protidrogového centra na Hraničnej ulici. Z iniciatívy rodičov zorganizoval starosta Slavomír Drozd stretnutie riaditeľa školy, rodičov a predstaviteľov ružinovských okrskov štátnej i mestskej polície.

Stanovili si za cieľ posilniť v lokalite hliadky štátnej i mestskej polície a dôkladne preverovať osoby, ktoré sa tam zdržiavajú. "Zvýšený pohyb polície pri škole donútil nežiaduce osoby, aby sa premiestnili na iné miesto. Je dôležité, aby tieto posilnené hliadky vo svojej práci pokračovali. Má to význam," uviedol jeden z rodičov Peter Grófik.

Ako uviedol veliteľ štátnej polície v Ružinove Csaba Faragó, podozrivé osoby sa za posledný mesiac z okolia školy pomaly vytrácajú. Polícia zaevidovala v okolí školy len dva prečiny krádeže, ktoré s drogovou kriminalitou nesúvisia.

Veliteľ ružinovskej mestskej polície Ivan Lahučký dodal, že denne posiela pešiu i motorizovanú hliadku nielen ku škole ale aj k blízkej predajni potravín na Pivoňkovej ulici, kde sa pije alkohol na verejnosti, čo nie je povolené. Starosta Drozd požiadal políciu, aby v tomto trende pokračovala i naďalej. Štátna i mestská polícia s tým súhlasili, vďaka čomu sa zlepší bezpečnosť v lokalite.

(sita)

Páčil sa vám článok?