Správy z bratislavského podsvetia 14-15/1999

7.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

V HORSKOM PARKU v pohostinstve Funus 20-ročný syn vytiahol na svojho 44-ročného otca nelegálne držanú zbraň a postrelil ho do brucha. Na následky zranenia otec na druhý deň zomrel.

Tragédii predchádzala hádka, ktorej príčinou boli nezhody v rodine. Vyšetrovateľ na základe zistených skutočností vzniesol proti synovi obvinenie z trestného činu vraždy a nedovoleného ozbrojovania. Páchateľ bol umiestnený do cely s návrhom na vzatie do väzby.

NA OBCHODNEJ ULICI sa neznámy páchateľ vlámal do sídla firmy Čas. Na kancelárii vylomil dvere a z miestnosti odcudzil dva počítače a trezor, v ktorom boli valuty, slovenské koruny a hodinky značky Poljot. Majiteľ odhadol škodu na takmer 13 miliónov korún.

V BYTE V STAROM MESTE, o ktorý sa mala starať v čase neprítomnosti jeho majiteľa, sa rozhodla ukončiť svoj život 37-ročná žena. Požila väčšie množstvo liekov a upadla do bezvedomia. Po dvoch dňoch si suseda všimla, že kľúč v zámke je zvnútra a z bytu za ten čas nikto nevyšiel. Za prítomnosti kľúčovej služby otvorili byt a v spálni našli ležať bezvládne telo. Keďže žena javila ešte známky života, rýchlo ju odviezli do nemocnice.

NA OBCHODNEJ ULICI zadržali 14-ročné dievča, ktoré malo u seba igelitovú tašku plnú peňazí, ktoré evidentne pochádzali z vreckových krádeží. Dievča tvrdilo, že ich ukradla jej priateľka so svojimi kamarátkami. Podľa popisu policajti na Námestí slobody zadržali podozrivé dievčatá. Všetky štyri pochádzali z Bulharska a mali 11 až 14 rokov, preto ich odviedli do Diagnostického ústavu na Patrónke.

NA KRIŽOVATKE RADLINSKÉHO ULICE A KOLLÁROVHO NÁMESTIA našli robotníci počas výkopových prác štôlňu, v ktorej sa v hĺbke skoro 4 metre nachádzala ľudská lebka a časť kostry. Kriminalisti odniesli nález na odbor súdneho lekárstva, kde špecialisti konštatovali, že dotyčný človek dodýchal ešte pred 30 až 40 rokmi. Príčina jeho smrti však nie je známa.

NA ĽUBOVNIANSKEJ ULICI si 24-ročná Andrea položila dosku z chodby paneláku na okno susediaceho bytu. Po nej, vo výške 12. poschodia, prešla k oknu, vytlačila ho a už sa tešila, čo si z bytu odnesie. Policajti si ju odviedli a vyšetrovateľ ju obvinil z krádeže vlámaním.

NA LIESKOVSKEJ CESTE si dohodol sexuálne služby 20-ročný A. H. z Dunajskej Stredy s 27-ročnou prostitútkou. Nastúpila do jeho auta, v ktorom bol ešte jeho rovnako starý kamarát. Keď zastavil auto, ten ju chytil zozadu a za dohodnutú plácu sa uspokojili obaja, ba i ďalší dvaja mládenci, jeden z Orechovej Potône a druhý zo Šamorína, ktorí prišli k autu. Policajti všetkých štyroch predviedli na policajné oddelenie v Podunajských Biskupiciach.

NA ESTÓNSKEJ ULICI zaistili príslušníci Národnej protidrogovej jednotky igelitové vrecko so 198,2 gramami hnedého prášku v detskom kočíku manželského páru z Macedónska. Počas domovej prehliadky v ich rodinnom dome policajti našli ďalšie igelitové vrecká, v ktorých bolo ďalších 87 gramov heroínu. Vyšetrovateľ vzniesol proti 36-ročnému M. J. obvinenie pre trestný čin nedovolenej výroby a prechovávania omamných a psychotropných látok a dal prokurátorovi návrh na jeho vzatie do väzby.

(his)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie