Vyšetrujú kauzu rozinovských vinohradov

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Kauza vinohradov nad železničnou hlavnou stanicou, ktoré mala dostať do vlastníctva rodina podnikateľa a krajského poslanca Alexandra Rozina, je už na stole vyšetrovateľa.

Ten informoval Petra Tatára a Ondreja Dostála z Občianskej demokratickej strany, ktorí ešte vlani v novembri podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo spáchania trestného činu, o začatí trestného stíhania za podvod, že začal v tejto veci trestné stíhanie. P. Tatár a O. Dostál tak urobili na základe zverejnených informácií, podľa ktorých mala rodina Rozinovcov získať do vlastníctva časť bratislavských vinohradov, ktoré v minulosti patrili Výskumnému ústavu vinohradníckemu a vinárskemu. Podľa týchto informácií malo ísť o pozemky, ktoré mali Rozinovci v prenájme, pričom zákon neumožňuje vydržať pozemok, ktorý má niekto v prenájme.

„My sme boli v tejto veci iniciátormi,“ povedal O. Dostál, poslanec v Starom Meste, „teraz je v rukách orgánov činných v trestnom konaní, ako budú postupovať. Neviem preto predpovedať, kedy a ako sa dozvieme výsledok.“ Vyjadril sa však, že začatie trestného stíhania znamená, že vyšetrovateľ našiel v prípade nezrovnalosti, ktoré sú prinajmenšom podozrivé. „Pokiaľ si pamätám udalosti okolo podania nášho trestného oznámenia, pán Rozin sa vtedy vyjadroval, že z našej strany ide len o akési predvolebné aktivity. Rozhodnutie vyšetrovateľa, ktoré sme sa dozvedeli len pred pár dňami, dokazuje, že to nebol žiaden predvolebný ťah,“ dodal O. Dostál.

Páčil sa vám článok?