V Petržalke sa objavili noví podvodníci

10.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Petržalská samospráva spolu s bratislavským krajským policajným zborom informovala o podvodníkoch, ktorí sa objavili v tejto mestskej časti.

Občania upozornili na zvyšujúce sa prípady, keď podvodníci navštevovali dôverčivejších ľudí a oberali ich o peniaze. Poškodenými bývali väčšinou starší ľudia, ktorým neznáme osoby ponúkajú „nezištnú“ pomoc pri vybavení preplatkov či nedoplatkov z ročného vyúčtovania za správu bytu.

„Podvodnícki sa tak vďaka falošnej ochote pomôcť dostávajú priamo do bytu, nenásilne získavajú informácie o finančnej hotovosti občana a bez väčších problémov ho môžu olúpiť o peniaze, celoživotné úspory. V tejto súvislosti samospráva upozorňuje, že všetky finančné operácie vo vzťahu k správcovským spoločnostiam, ale i iným verejným či súkromným inštitúciám je najbezpečnejšie realizovať priamo na pošte či v banke. Akékoľvek snahy o riešenie jednotlivých platieb v hotovosti zo strany neznámych osôb je žiaduce bezodkladne nahlásiť na bezplatnom telefónnom čísle 158,“ informoval hovorca petržalskej samosprávy Ľubomír Andrassy.

Ako zdôraznil, každá spoločnosť, ktorá vykonáva napríklad pravidelný odpočet vody, tepla, elektriny, plynu je povinná v časovom predstihu oznámiť presný dátum vykonávania odpisov. Oznam musí byť umiestnený na verejne prístupnom a viditeľnom mieste. Občania pritom majú vždy právo požiadať o preukaz totožnosti každého pracovníka a tiež o jeho poverenie na vykonanie týchto aktivít.

(mm)

Páčil sa vám článok?