Hľadá sa svedok decembrovej nehody

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pani Antónia Č. bola na svoj vek a ťažký život, ktorý prežila, veľmi čiperná pani, ktorá podľa jej známych nikdy nestrácala vtip, veď keď došlo k tomu nešťastiu, práve bola na ceste za predvianočnými nákupmi.

Nakupovať si chodila pravidelne sama. Do Lidla, ten je pre dôchodcov vraj najlepší. Až do osudného štvrtka 22. decembra minulého roku.

Podľa policajnej dokumentácie v ten deň ráno zachytila električka osemdesiatjedenročnú chodkyňu, ktorá pravdepodobne stratila rovnováhu a narazila do bočnej časti električky. Vodič, ktorý premával z Rače smerom do mesta, vypovedal, že vchádzal na zelenú do zastávky, keď tesne pred ním náhle vošla chodkyňa do jazdnej dráhy, takže ju zachytil a odrazil bokom električky.

Pri nehode utrpela zranenia a previezli ju do nemocnice, kde mala pobudnúť dva - tri týždne. Odhad lekára na príjme bol presný a pani Antónia bola pacientka milá, s chuťou žiť, stav sa jej zlepšoval - tak ju 12. januára poslali domov, presnejšie k sestre Štefánii, na doliečenie. Jediné, čo bolo sestre čudné, že si Tonka nevedela spomenúť na to, ako k nehode došlo. Neskôr začala strácať rovnováhu. Po ďalších dvanástich dňoch sa jej stav náhle zhoršil a opäť ju vzali do nemocnice, skade sa už nevrátila. Príčinou rapídneho zhoršenia zdravotného stavu bol podľa pani Štefánie opuch v dutine lebečnej, ktorý spôsobil náraz pri páde.

Nehoda dodnes nie je vyšetrená, lebo vraj niet dosť svedkov. Pani Štefánia, pochopiteľne, chce vedieť, ako k nešťastiu došlo, a preto pomocou našich novín prosí prípadných svedkov, aby sa prihlásili, pretože verí, že jej to pomôže zmieriť sa so stratou. Redakcia sa k prosbe pripája - ak ste nehodu videli, prihláste sa nám. Pomôžete zmierniť žiaľ jednej ženy.

Páčil sa vám článok?