Po rasovo motivovanej bitke padli obvinenia

7.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Rasovo motivovaná bitka sa v nedeľu odohrala v autobuse bratislavskej MHD, štyria muži už čelia obvineniam. Hromadná bitka sa začala na Panónskej ceste v autobuse 91. Privolaní policajti našli na zastávke 10 mužov, ktorí sa stali obeťami útoku.

Traja po bitke skončili v nemocnici. Nasledovalo pátranie po útočníkoch, policajti podozrivých zadržali pár minút po útoku na čerpacej stanici na Smolenickej ulici.

Bitku vyprovokovali štyria mladí muži, svoje obete dokopali, dobili, dokonca ich napadli lopatou a vykrikovali rôzne hanlivé nadávky. Páchatelia čelia obvineniam z výtržníctva a ublíženia na zdraví z osobitného motívu v štádiu pokusu, čím sa v tomto prípade rozumie spáchanie trestného činu z národnostnej, etnickej alebo rasovej nenávisti.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, 19-ročný Adnan z okresu Senec a 25-ročný Dávid z Bratislavy môžu stráviť za mrežami päť až 12 rokov. Dvom Bratislavčanom 27-ročnému Richardovi a 19-ročnému Patrikovi hrozí až trojročný trest. Štvorica v policajnej cele čaká na rozhodnutie o vzatí do vyšetrovacej väzby.

(sita)

Páčil sa vám článok?