V piatom okrese klesá počet deliktov maloletých

28.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Za posledné tri roky polícia v okrese Bratislava 5 zaznamenala pokles počtu násilných trestných činov, ktoré spáchali mladiství a maloletí. V roku 2008 eviduje polícia v okrese Bratislava 5 len jeden násilný trestný čin maloletého a u mladistvých sedem.

Ako uviedla šéfka okresného riaditeľstva polície Bratislava 5 Zuzana Novotná, polícia v piatom okrese, kam patrí územie Petržalky, odhalila tento týždeň trojicu maloletých chlapcov vo veku 9, 10 a13 rokov, ktorí od 20. do 23. februára lúpežne prepadli štyroch svojich rovesníkov. Svoje obete si vraj vyberali v autobusoch, kde ich pozorovali, či majú pri sebe mobily. Zbili ich a potom im zobrali telefóny a peniaze.

Malí lúpežníci pochádzali zo sociálne slabších rodín. Ukradnuté mobilné telefóny využívali na počúvanie hudby a na hry. Vzhľadom na vek páchateľov je trestné stíhanie neprípustné, takže vyšetrovanie bude zastavené. Podľa Novotnej preto polícia v tomto prípade spolupracuje s pracovníkmi oddelenia sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave 5.

(sita)

Páčil sa vám článok?