Autom namieril na policajtov, zastavila ho nehoda

16.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

V nedeľu večer došlo v Devínskej NOvej Vsi k naháňačke, keď vodič VW Golf autom namieril na kráčajúcich policajtov, na ich výzvy nereagoval, pokračoval v agresívnej jazde. Zastavila ho až streľba a dopravná nehoda.

V nedeľu 15. februára 2009 okolo 23.00h pri rybníku na Mlynskej ulici v  Devínskej Novej Vsi policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky spozorovali vozidlo zn. VW Golf, ktoré sa rozhodli skontrolovať. Osádku vozidla tvorili 3 osoby. Vodič vozidla , potom čo spozoroval pešo prichádzajúcich policajtov, naštartoval a vozidlom namieril priamo na nich, na základe čoho museli policajti z cesty uskočiť.

Následne na to títo policajti  nastúpili do služobného vozidla a začali VW Golf prenasledovať smerom na Marcheggský most, pričom mu dávali výzvu na zastavenie. Prenasledovaný Golf išiel  vysokou rýchlosťou, bez zapnutých svetiel, vozidlo jazdilo zo strany na stranu, čim vodič svojou bezohľadnou jazdou ohrozoval policajtov na služobnom vozidle, bránil policajtom k predídeniu.

Na opakované výzvy polície vodič nereagoval a pokračoval v agresívnej jazde. Policajti použili niekoľko varovných výstrelov do vzduchu, keďže ani na to vodič nereagoval a a neustále zvyšoval rýchlosť, policajti použili zbraň na zastavenie dopravného prostriedku. Niekoľkými výstrelmi zasiahli zadné pneumatiky a zadnú časť auta. Vodič vo veľkej rýchlosti  nezvládol riadenie a v katastri Devínska Nová ves popri železničnej trati pri Marcheggskom viadukte s autom havaroval.

Všetky osoby z vozidla sa po havárií snažili z miesta ujsť, načo ich však policajti  zadržali a previezli do nemocnice na ošetrenie. Mužov vo veku 20 a 21 rokov policajti po ošetrení predviedli na jedno z policajných oddelení vo štvrtom bratislavskom okrese, 34-ročný muž so strelným poranením je naďalej hospitalizovaný v nemocnici na bratislavských Kramároch.

V súčasnosti sú obaja spolujazdci z prenasledovaného vozidla na polícií, kde sa s nimi vykonávajú potrebné úkony. V tomto prípade sme začali trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa. Vodičovi hrozí obvinenie z útoku na vereného činiteľa a marenia výkonu úradného rozhodnutia, nakoľko jazdil s vozidlom aj napriek zákazu činnosti viesť motorové vozidlo. Zákrok zo strany polície bol vyhodnotený ako oprávnený, v súlade so zákonom.

(sita)

Páčil sa vám článok?