Petržalka má v teréne dvoch inšpektorov

12.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Od pondelka 3. novembra 2008 začala Petržalka projekt inšpektorov verejného poriadku. Žreb rozhodol, že začnú pôsobiť v lokalite Lúk.

„Na skúšobnú lehotu šiestich mesiacov začínajú v teréne pôsobiť dvaja inšpektori, zamestnanci miestnej samosprávy. Osobne budú dozerať na dodržiavanie poriadku na verejných priestranstvách, na plnenie zákonných povinností i mravných zvyklostí zo strany fyzických i právnických osôb,“ informoval tlačový tajomník mestskej časti Petržalka Ľubomír Andrassy

Inšpektori si budú všímať aj dodržiavanie nariadení súvisiacich s ochranou životného prostredia, dodržiavanie čistoty pri kontajneroch a rešpektovanie podmienok držania psov. Ak zistia nedostatky, všetko zdokumentujú a vyzvú vlastníka alebo správcu, aby ich odstránil. Ak ani potom nedôjde k náprave, inšpektor postúpi prípad na priestupkové správne konanie odborným útvarom verejnej správy.

„Po polročnej skúšobnej lehote, ktorá si z petržalského rozpočtu vyžiada približne stopäťdesiattisíc korún, predloží starosta Milan Ftáčnik poslancom miestneho zastupiteľstva hodnotiacu správu. V prípade, že pôsobenie inšpektorov bude pre mestskú časť pozitívnym prínosom, navrhne zvýšiť ich počet a inšpektori by tak začali pôsobiť aj v ďalších troch lokalitách - Dvory, Háje a Ovsište. Celkovo by v druhej polovici roku 2009 mohli v teréne pôsobiť až šiesti inšpektori,“ dodal Ľubomír Andrassy.

(mm)

Páčil sa vám článok?