Správy z bratislavského podsvetia 34/2008

7.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA BAJKALSKEJ ulici zasahovala policajná hliadka v jednom z tunajších reštauračných zariadení. Prišlo tam k fyzickému napadnutiu 31-ročného muža, pričom páchateľom mal byť 51-ročný chlap. Ten sa poškodenému vyhrážal s nožom v ruke a následne ušiel k Prístavnému mostu, kde sa pokúsil schovať za jeho nosným pilierom.

Policajti aj za použitia policajného psa však nakoniec nebezpečného muža z okresu Dunajská Streda zadržali a predviedli na oddelenie. Tam ho obvinili z nebezpečného vyhrážania a navyše zistili, že na zadržaného je vydaný zatykač.

NA KARADŽIČOVEJ a Záhradníckej ulici zadržala polícia 26-ročného muža z Bratislavy, ktorý jazdil na nákladnom vozidle zn. Renault bez osvetlenia. Zadržaniu však predchádzala naháňačka, ktorá sa začala na križovatke oboch ulíc. Vodič ignoroval výzvy na zastavenie, naopak, snažil sa policajné vozidlo obehnúť, pričom ho blokoval a vytláčal z vozovky. Naháňačka pokračovala smerom cez Trnavské mýto, Vajnorskú ulicu, muž potom odbočil na Kutuzovovu a vzápätí na Robotnícku ulicu, kde počas jazdy poškodil ďalších šesť motorových vozidiel. Ani to však ešte nebol koniec zbesilej jazdy. Ten prišiel až potom, keď muž vošiel s autom do parku na Račianskom mýte, kde narazil do lavičky. Tam vodič ešte stále nereagoval na výzvy polície, policajti preto použili varovný výstrel do vzduchu, a keďže muž kládol odpor, pri zadržali použili donucovacie prostriedky. Za divokú noc plnú dramatických naháňačiek mu hrozí trestné stíhanie pre prečin neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla s trestom odňatia slobody na jeden až päť rokov.

NA ŽELEZNIČNEJ stanici sa pokúsili rýchlo zbohatnúť 21-ročný Michal F. a jeho o osem rokov starší kamarát Róbert B. Ráno vnikli na železničnú vlečku, nezisteným predmetom otvorili osem kusov prestavníkov, z ktorých ukradli motory a elektroinštaláciu z medených drôtov, z dvojsvetlového semafora zase vylomili dvierka a odcudzili transformátor. Policajný vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu poškodzovania cudzej veci spolupáchateľstva v súbehu s krádežou. Svojím činom spôsobili spoločnosti sídliacej vo Vlčom hrdle v Bratislave škodu približne 1,6 milióna Sk.

(mm)

Páčil sa vám článok?