Rozbili gang obchodníkov s liehovinami

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislavská polícia v uplynulých dňoch odhalila organizovanú skupinu, ktorá sa podieľala na nelegálnej distribúcií liehovín v Bratislavskom a v Trnavskom kraji. Na mimoriadne úspešnej akcii sa podieľali aj pracovníci colnej správy.

Polícia získala polícia poznatky, že vo viacerých objektoch v rámci Bratislavského kraja sa nelegálne distribuujú liehoviny. Minulý týždeň vykonala 14 domových prehliadok, 11 prehliadok iných priestorov a osem prehliadok osobných i nákladných motorových vozidiel. Zúčastnilo sa na nich asi 130 policajtov a 80 colníkov Colného úradu Bratislava a Colného kriminálneho úradu. Policajti i colníci prehliadali objekty v Bratislave, v mestských častiach Ružinov, Podunajské Biskupice, v okresoch Malacky, Pezinok, Senec a v trnavských okresoch Senica a Dunajská Streda.

Pri akcii zadržali 7888 spotrebiteľských balení liehu, takmer 29-tisíc nenalepených kontrolných známok, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu, pretože vykazujú znaky pozmeňovania, 2420 litrov liehu umiestneného v bandaskách, zariadenie na plnenie spotrebiteľských balení liehu a viac ako 14-tisíc nenalepených etikiet. Našli aj 56-tisíc kusov spotrebiteľských balení cigariet označených ukrajinskými a slovenskými kontrolnými známkami, pričom držitelia tohto tovaru nevedeli preukázať spôsob jeho nadobudnutia. Únik na spotrebných daniach predbežne vyčíslili pri liehu na vyše 3,6 milióna korún a pri tabakových výrobkoch na 77-tisíc korún.Zaistili aj dve nelegálne držané zbrane a viac ako dva milióny korún.

Počas akcie polícia zadržala viacero osôb, z ktorých traja už čelia obvineniu.

Tieto osoby sa v priebehu tohto roku podieľali na distribúcii liehovín, ktorými zásobovali pohostinské zariadenia a podniky v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Ich konanie vyšetrovateľ kvalifikoval ako trestný čin porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru. Za konanie, ktoré vykazuje známky organizovanej skupiny, zákon umožňuje uložiť trest odňatia slobody od jedného do piatich rokov.

Páčil sa vám článok?