Polonahé Britky proti zabíjaniu medveďov

12.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Dve polonahé Britky protestovali dnes pred britským veľvyslanectvom v Bratislave proti zabíjaniu čiernych medveďov kvôli výrobe vysokých huňatých čiapok pre členov britskej Kráľovskej gardy.

Protest mladých Britiek zhruba po desiatich minútach ukončil príslušník polície, keďže nemali na akciu povolenie.

"Každý rok zabijú 50 až 100 kanadských čiernych medveďov, aby vyrobili tieto čiapky," uviedla Britka z neziskovej organizácie Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami (People for the Ethical Treatment of Animals - PETA). Doplnila, že ich cieľom je protestovať pred každým britským veľvyslanectvom v Európe, aby vyvinuli medzinárodný tlak proti týmto praktikám.

Britky, ktorých prsia zahaľoval transparent "Bare skin, not bare skin. Stráže bez kožušín", vyzvali Slovákov, aby podporili ich kampaň a napísali britskému ministrovi obrany, že "používanie týchto čiapok v 21. storočí je nespravodlivé a kruté".

PETA bola založená v roku 1980 v USA. Združuje takmer dva milióny členov a podporovateľov a je najväčšou organizáciou svojho druhu. Svoju činnosť zameriava na štyri oblasti, v ktorých sú podľa nej najviac zneužívajú zvieratá a ich práva - farmy a továrne (chov zvierat za účelom spracovania mäsa a iných produktov), laboratória (testovanie zvierat pre kozmetiku, drogériu, lieky), odevný priemysel (obchod s kožušinou a jej získavanie) a zábavný priemysel (cirkusy atď.).

(tasr)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?