V Karlovej Vsi horí budova bývalých tlačiarní

21.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej mestskej časti Karlova Ves horí budova bývalých tlačiarní na Ulici Jána Stanislava. Potvrdil to dispečing Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislava.

Dispečer Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislava Radovan Nižňanský pre agentúru SITA potvrdil, že na miesto vyslali hasičov.

"Požiar zatiaľ nebol lokalizovaný," povedal. Podľa neho požiar vypukol okolo 19:00. Bližšie informácie o požiari zatiaľ nie sú známe.

AKTUALIZOVANÉ (21.7.2008, 21:30): Hasiči už majú pod kontrolou požiar budovy bývalých tlačiarní na Ulici Jána Stanislava v Karlova Ves, ktorý vypukol dnes večer okolo 19:00. Na mieste zasahuje šesť vozidiel Hasičského a záchranného zboru, ktoré ešte dohášajú plamene. Budova úplne zhorela, zostala iba jej konštrukcia. Požiar spôsobil škody aj na dvoch autách, ktoré sú zaparkované v blízkosti horiacej budovy, roztopili sa na nich umelohmotné časti. Ako pre agentúru SITA povedal vyšetrovateľ HaZZ, nikto nebol zranený. Príčinu požiaru zisťujú.

AKTUALIZOVANÉ (22.7.2008, 16:45): Zisťovateľ príčin požiaru budovy bývalej tlačiarne na ulici J. Stanislava na Dlhých Dieloch v Bratislave na mieste predbežne nevylúčil cudzie zavinenie. Informovala o tom dnes Tatiana Kurucová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. "Z miesta bola odobratá chemická vzorka pre účely kriminalistickej expertízy, ktorej výsledky ovplyvnia ďalšie smerovanie vo vyšetrovaní. Príčiny, ako i ďalšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. V uvedenom prípade sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," priblížila Kurucová. Objekt začal horieť v pondelok 21. júla krátko pred 19. hodinou, pričom z neho zostala len železná konštrukcia. Požiar podľa Kurucovej poškodil aj vedľa zaparkované autá, na štyroch vozidlách teplo zdeformovalo plasty. Spôsobená škoda bude vyčíslená dodatočne.

(sita,tasr)

Páčil sa vám článok?