Na poriadok budú dohliadať verejní inšpektori

30.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na verejný poriadok v bratislavskej Petržalke budú od septembra dohliadať inšpektori verejného poriadku. Budú pôsobiť priamo v teréne, v presne vymedzenej lokalite mestskej časti - Lúky, Dvory, Háje a Ovsište.

Ich úlohou bude kontrolovať dodržiavanie čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, napríklad poriadku pri kontajnerových stojiskách, psičkárov, ale i plnenie dobrých mravných zvyklostí.

Ako informoval tlačový tajomník petržalského úradu Ľubomír Andrassy, pri zistení nedostatkov inšpektori zdokumentujú stav, ktorý je v rozpore s platnými zásadami a osobne vyzvú vlastníka alebo správcu, aby nedostatky odstránil. "Ak oprávnený subjekt nevykoná nápravu, inšpektor postúpi prípad na priestupkové, správne konanie odborným útvarom verejnej správy," spresnil. Andrassy doplnil, že inšpektori budú aktívne spolupracovať s príslušníkmi bratislavskej mestskej polície i odbornými pracovníkmi miestneho úradu.

Projekt petržalských inšpektorov verejného poriadku je jedným z priorít samosprávy. Petržalskí poslanci by ho mali prerokovať na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva 1. júla. Náklady spojené s realizáciou projektu sú podľa Andrassyho pre posledné štyri mesiace tohto roka rozpočtované na úrovni približne 380-tisíc korún, pre nasledujúci kalendárny rok pôjde o sumu takmer dva milióny korún. "Poslanci v rámci schvaľovania koncepcie rozhodnú aj o tom, či v prvej etape budú na dodržiavanie záväzných pravidiel v petržalských uliciach dohliadať štyria alebo až siedmi inšpektori poriadku," dodal.

(sita)

Páčil sa vám článok?