Policajti našli tajnú dielňu zlodejov áut

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí kriminalisti odhalili priestory, ktoré využívali páchatelia krádeží áut a iných trestných činov. Zadržali síce len jedného z nich, ale je zjavné, že ide o celú organizovanú skupinu.

Kriminalisti vykonali jednu domovú prehliadku a štyri prehliadky nebytových priestorov v Starom Meste, vo Svätom Jure, v Novom Meste a v Ružinove. Našli štyri odcudzené motorové vozidlá, a množstvo častí karosérií, prístrojových dosiek, riadiacich jednotiek, štítky motorových vozidiel a autorádiá pochádzajúce z trestnej činnosti. Pri prehliadke objektu v Ružinove sa ukázalo, že pravdepodobne tu páchatelia kradnuté autá rozoberali. Tam policajti zaistili 31 motorov z koncernu VW, ktorých pôvod sa v 28 prípadoch podarilo zistiť. Pochádzali z vozidiel, ktoré boli odcudzené od decembra 2003 do augusta 2005. Nachádzali sa tu aj skelety vozidiel VW Passat a Škoda Octavia.

V prehľadaných priestoroch policajti narazili aj na náboje, rôzne občianske a vodičské preukazy s fotografiou zadržaného a neskôr obvineného muža. Našli aj platobné karty rôznych spoločností, rôzne doklady k vozidlám, tabuľky s evidenčným číslom i kontrolné ústrižky diaľničných známok. Pri prehliadke okrem toho objavili aj počítače, CD a programy, pomocou ktorých páchatelia pravdepodobne vyrábali falšované doklady na motorové vozidlá. Jediný zadržaný, 38-ročný Richard R. zo Starého Mesta, čelí obvineniu z trestného činu pokusu krádeže. Polícia na prípade naďalej pracuje.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie