Správy z podsvetia 20/2002

23.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA BRNIANSKEJ ULICI prepadli 28-ročnú Františku I., predavačku v novinovom stánku, dvaja páchatelia. Po fyzickom útoku jej ukradli zo stánku 1500 korún, nezistené množstvo cigariet, žuvačiek, alkoholu a telefónnych kariet. Spôsobili tak celkovú škodu asi 50-tisíc korún, predavačka navyše utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali niekoľkodňové liečenie.

NA ZÁHRADNÍCKEJ ULICI pred Justičným palácom spáchal samovraždu bývalý policajt. Legálne držanou strelnou zbraňou si strelil do hlavy. Nebohý bol obžalovaný ako spolupáchateľ z trestného činu znásilnenia, ktorý sa stal pred tromi rokmi. Vtedy ho aj prepustili z Policajného zboru. Najvyšší súd mal kauzu vrátiť krajskému, preto nešťastník zrejme zamieril pred Justičný palác, kde krajský súd sídli. Zanechal po sebe niekoľko listov na rozlúčku, v jednom údajne tvrdí, že bol nevinný. Bývalý policajt bol ženatý.

NA NÁMESTÍ SNP, PO POŠTOVEJ A PO OBCHODNEJ ULICI sa pohybovala sedemčlenná skupina neplnoletých Rómčat a pokúšala sa okrádať okoloidúcich. Štyri dievčatá a traja chlapci otvárali okoloidúcim zipsy na ruksakoch a kabelky. Vchádzali tiež do obchodov a po ich opustení vyberali z vreciek úlovky - spodnú bielizeň, kabelky, náramky. Po oznámení tejto skutočnosti na linku 158 príslušník polície najprv prisľúbil privolať hliadku. Keď však zistil, že ide o deti, skonštatoval, že im možno len vynadať, lebo polícia tu nič nezmôže. Aby sa dalo niečo robiť, treba podľa neho zmeniť príslušné zákony.

NA KOPČIANSKEJ ULICI našli policajti pri bezpečnostnej prehliadke u 53-ročnej Márie B. 100 skladačiek s heroínovou zmesou. Policajti ju zadržali a vyšetrovateľ ju obvinil z trestného činu nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok. Bol spracovaný návrh na jej vzatie do väzby.

NA VIEDENSKEJ CESTE ukradol neznámy páchateľ zo zaparkovaného auta značky Mercedes patriaceho rakúskemu štátnemu príslušníkovi notebook aj s príslušenstvom a softvérovým vybavením. Spôsobil mu tak škodu za asi 600-tisíc korún.

NA PAPÁNKOVOM NÁMESTÍ ukradli neznámi páchatelia celý predajný stánok KIOSK92 aj so všetkým, čo v ňom bolo. Ostala po nich škoda 68-tisíc korún.

NA MILETIČOVEJ ULICI v jednom z domov 45-ročný Alexander S. z Palárikova bezdôvodne napadol dve ženy, pričom poškodil nielen dvere na byte, ale aj hlavnú vchodovú bránu. Zurvalec skončil na policajnom oddelení.

(ver)
Páčil sa vám článok?