V záhradkárskej osade vyčíňal podpaľač

27.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

V záhradkárskej oblasti Koziarky (ide o rozsiahly a veľmi členitý terén od železničnej stanice Vinohrady až po les nad ňou) od 24. augusta polícii nahlásili osem požiarov záhradných domčekov, chát a prístreškov.

Ďalších asi desať menších požiarov nahlásených polícii vôbec nebolo. Hodnota vyhorených objektov sa pohybovala až do 300-tisíc korún. Na základe oznámených trestných činov poškodzovania cudzej veci pracovníci kriminálnej polície vykonali vyšetrovania a opatrenia na odhalenie páchateľa týchto skutkov. Stanovili verzie, podľa ktorých by bolo možné vytypovať páchateľa a ktoré by mohli viesť k jeho odhaleniu.

Polícia preverovala alternatívu, že páchateľom je osoba, ktorá môže mať záujem o výhodnú kúpu pozemku v danej lokalite, ale nepotvrdila sa. Druhá preverovaná verzia počítala s tým, že ide o bývalého požiarnika, vzhľadom na to, že požiare boli založené profesionálne. Ani tá sa nepotvrdila. Ďalšia policajná verzia sa zamerala na osoby, ktoré by mohli mať nejaký vzťah k danej lokalite, na jeho definovanie, ďalšia verzia na preverenie deviantných osôb - pyromanov.

Napriek posilneným policajným hliadkam v záhradkárskej osade opäť horelo ešte aj minulú stredu v noci. Úsilie kriminalistov však napokon prinieslo ovocie: polícia chytila 23-ročného nezamestnaného, v minulosti už súdne trestaného Petra P. z Bratislavy. Záhradné chaty podpaľoval vraj preto, lebo bol vždy v ten deň „nahnevaný“. Majiteľom chatiek spôsobil celkovú škodu 340-tisíc korún. Bratislavčan teraz čelí obvineniu z trestného činu poškodzovania cudzej veci. ktoré proti nemu vzniesol vyšetrovateľ v treťom bratislavskom okrese.

(ver)
Páčil sa vám článok?