Kriminalisti odhalili hniezda autičkárov

27.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí kriminalisti intenzívne šliapu na päty zlodejom áut a v uplynulých dňoch vykonali ďalšiu úspešnú akciu na eliminovanie tejto závažnej trestnej činnosti.

Podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Marty Bujňákovej kriminalisti získali poznatky o objektoch, ktoré slúžili páchateľom na ukrývanie a prerábanie odcudzených motorových vozidiel, a objektoch, v ktorých sa vykonávali činnosti súvisiace s krádežami áut.

Na vykonanie piatich domových prehliadok bolo nasadených až 40 policajtov z oddelení majetkovej kriminality bratislavského kraja a okresov. Kriminalisti prehliadli objekty v Rusovciach na Balkánskej a Kovácsovej ulici a v Čunove na Ulici na hrádzi.

Pri domových prehliadkach zaistili osobné auto Seat Toledo s evidenčným číslom BA-745AP, štyri motory s odstránenými výrobnými číslami, štítky z motorových vozidiel Honda, dve riadiace jednotky, prístrojové dosky z vozidiel Volkswagen, Škoda Fabia a Škoda Octávia. Našli aj rozobrané motorové vozidlo Škoda Octávia, skelet vozidla Audi A4 Avant a nakladací vozík DESTA.

Kriminalisti pokračujú v dokumentovaní tejto závažnej trestnej činnosti, ale už teraz možno konštatovať, že hodnota zaistených ukradnutých áut a ich súčastí je niekoľko miliónov.

(ver)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie