Správy z podsvetia 18/2002

27.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA NÁMESTÍ SNP v reštaurácii Laverna chceli dvaja 21-roční mládenci platiť falošnou bankovkou v nominálnej hodnote 50 eúr. Bankovka pôjde na expertízu a polícia preveruje okolnosti, za akých sa k nim dostala.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ našla policajná hliadka ležať pána v strednom veku. Bol dobitý do bezvedomia. Ihneď ho previezli k Milosrdným bratom, kde ho hospitalizovali. Pán Ladislav z Malaciek mal poranenú hlavu a zlomeniny oboch rúk , podľa lekárov sa bude liečiť najmenej 5 týždňov. Keď lekár umožnil policajtom stretnutie s poškodeným, tak sa dozvedeli, že pána Ladislava v parku na Račianskom mýte okolo polnoci prepadol neznámy muž, ktorý mu chcel vziať ruksak. Keď sa mu to nepodarilo, zvalil ho na zem a za pomoci ďalších lúpežníkov ho bili hlava - nehlava tvrdým predmetom. Nakoniec dostali, čo chceli a zraneného bez pomoci v chladnej noci nechali tak. Pán Ladislav mal v ruksaku 3 900 eúr a fotoaparát. Po páchateľoch polícia intenzívne pátra.

NA OBCHODNEJ ULICI si všimla 20-ročná slečna Blanka pána Vladimíra, ktorý vyberal z bankomatu peniaze. Prišmajchľovala sa k nemu s ponukou erotických služieb. Či by bol pán súhlasil, nevedno, pretože slečna Blanka ho pri tom presviedčaní plesla po zadku tak, že jej v rukách ostali práve vybraté peniaze. Naskočila do taxíka a už jej nebolo. Nablízku však boli policajti a tí milú slečnu aj jej komplicov zadržali. Ľahká slečna - zlodejka bola obvinená z krádeže a bol spracovaný návrh na jej väzobné stíhanie.

NA OBCHODNEJ ULICI si istý pán vyberal 2 tisícky z bankomatu, keď k nemu pribehol neznámy mladík, vytrhol mu ich a utekal smerom na Mariánsku ulici. Okradnutý pán nestratil duchaprítomnosť a utekal za ním. Dochytil ho a privolal políciu. Polícia zlodeja 19-ročného Pavla z Holíča a jeho dvoch spoločníkov 18-ročného Dávida zo Zohora a 24-ročného Mareka z Malaciek zadržala. Všetkých obvinil vyšetrovateľ z krádeže.

NA BLUMENTÁLSKEJ ULICI pri pošte zadržali občania 21-ročného Andreja Ch. Vlámal sa do tu zaparkovaného Fordu Sierra. Občania privolali políciu, ktorá autičkára predviedla na policajné oddelenie.

NA MLYNSKÝCH NIVÁCH pri budove VÚB zastavili 16-ročného Michala traja chalani vo veku od 15 do 19 rokov tmavšej pleti a pod hrozbou násilia ho okradli o peňaženku, mobil a retiazku. Prinútili ho dokonca vyzliecť a vydať im bundu, ktorú mal na sebe. Po lúpežníkoch polícia intenzívne pátra.

NA TRHOVISKU NA MILETIČOVEJ ULICI sa nevedel vmestiť do kože 63-ročný pán Ladislav. Robil výtržnosti, agresívne sa správal, ba 48-ročnú pani Emíliu ohrozoval aj kuchynským nožom. Keďže sami trhovníci si nevedeli s ním urobiť poriadok, zavolali policajtov. Dobre urobili, lebo ktovie, čo by bol pod vplyvom alkoholu povystrájal. Totiž pri osobnej prehliadke u neho našli tri nože a poplašnú pištoľ. Jeho konanie vyhodnotili na policajnom oddelení ako priestupok a pištoľ podrobia expertíze na KEÚ.

V AUPARKU opäť úradovali zlodeji v garážach. Neznámy páchateľ vyháčkoval uzamykací mechanizmus na šedom AUDI A 3 a ukradol koženú tašku, v ktorej mal 32-ročný majiteľ rôzne oblečenie, hygienické potreby, topánky. Pribalil si aj autorádio, čím po sebe zanechal škodu 35-tisíc korún.

(ver)
Páčil sa vám článok?