Grafiti v podchode čoskoro zmiznú

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami sa začali práce na čistení podchodu na Staromestskej ulici. Pokračuje tak spolupráca s firmou Axiom Real Slovensko, ktorá vyhrala začiatkom roka verejnú súťaž na dodávku týchto prác pre mesto.

Vyčistenie podchodu na Staromestskej ulici s vyústením na Koziu bude stáť približne 400-tisíc korún, pričom ide o plochu s rozlohou asi 400 štvorcových metrov. V podchode je potrebné nielen vyčistenie dlažby a obkladov, ich vyspárovanie, ale aj odstránenie starého antigrafitového náteru, ktorý už nezodpovedá súčasným kritériám na údržbu. Podchod bude vyčistený zhruba do dvoch týždňov.

Doteraz ošetrené priestory sa udržiavajú pravidelne, najmä lávka na Novom moste, ktoré je de facto už stále čistá - v auguste sa vyskytovali nápisy oveľa častejšie, s príchodom septembra sa intenzita zašpinenia znížila. Vyčistenie lávky stálo 3,7 milióna korún.

Magistrát vlani v auguste zabezpečil vyčistenie a odstránenie grafitov zo stien a okolia schodísk najznečistenejšieho podchodu na Patrónke za 350-tisíc korún. Podchod na Patrónke sa čistí v priemere raz za týždeň podľa potreby.

Finančné prostriedky vyčlenené na tento rok budú po vyčistení podchodu Staromestská - Kozia už vyčerpané, mesto v tomto roku preto neuvažuje o vyčistení ďalšieho priestoru, teda ani druhej strany Nového mosta.

Páčil sa vám článok?