Aby Vianoce pre niektorých neboli smutné

14.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Čas vianočných nákupov sa blíži. Každý občan, ktorý sa pripravuje na sviatky pokoja, by mal vo vlastnom záujme venovať zvýšenú pozornosť svojej peňaženke, hlavne pri nákupoch darčekov v obchodoch a na trhoviskách.

Predvianočné nákupy z dôvodu nepozornosti občanov sú žatvou pre drobných zlodejov, ktorí neváhajú okradnúť každého z nás.

Na základe skúseností z minulých rokov polícia žiada každého občana, aby neuľahčoval prácu zlodejom a svoje peniaze si chránil sám. Zlodeji okrádajú občanov v obchodoch, na uliciach a v dopravných prostriedkoch. Najlepší spôsob ochrany je mať peňaženku uloženú vo vnútorných vreckách tak, aby zlodeji nemali žiadnu šancu.

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave I v Starom Meste zaznamenalo rovnaký nápad v tomto druhu trestnej činnosti ako v roku 2006. Žiadame vás, aby ste pri nákupoch urobili všetko preto, aby sa sviatky pokoja stali pre vás a vašich najbližších šťastnými a veselými a nie plnými stresu.

Najväčší počet trestných činov vreckových krádeží bol v roku 2007 zaznamenaný v historickom centre, a to na uliciach: Obchodnej, Špitálskej, na Kamennom námestí, Námestí SNP, Hviezdoslavovom námestí, Šafárikovom námestí a na Fajnorovom nábreží. Okrem tejto trestnej činnosti sa zlodeji zaujímajú aj o odložené veci v zaparkovaných motorových vozidlách. Najviac sú vykrádané motorové vozidlá na uliciach Krížna, Blumentálska, Radlinského, Špitálska a Bernolákova.

Vážení občania, žiadame vás, venujte pozornosť miestam, kde zaparkujete svoje motorové vozidlo a nerobte z neho výkladnú skriňu. Týmto spôsobom sa ochránite od nevítanej návštevy.

Zvláštnu pozornosť parkovaniu svojich motorových vozidiel by mali venovať hlavne majitelia značiek: Škoda, Volkswagen a BMW. V Starom Meste sa tieto značky motorových vozidiel najviac kradnú, a tak je nevyhnutné zabezpečovať ich moderným zabezpečovacím zariadením.

Policajný zbor v Starom Meste zvýšenými počtami policajtov v uliciach prijíma opatrenia proti krádežiam, napomáha občanom pri ochrane ich majetku a zabezpečuje bezpečnosť a poriadok na uliciach.

Pri dodržiavaní našich rád veríme, že vianočné sviatky budú pre každého z vás len šťastné a veselé.

Denisa Čertíková, staršia referentka, skupina prevencie Okresného riaditeľstva Policajného zboru SR v Bratislave 1
Páčil sa vám článok?