Správy z podsvetia 03/2003

25.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA GESSAYOVEJ ULICI upozornili občania políciu na muža, ktorý tu mal kradnúť hliníkové lišty. Policajti zadržali 44-ročného Humenčana. Vo vreci mal asi 10 kilogramov hliníkových líšt. Predviedli ho na policajné oddelenie.

NA BERNOLÁKOVEJ ULICI dvaja neznámi lúpežníci v noci prepadli 26-ročného Bratislavčana. Fyzicky ho napadli,  ukradli mu kľúče od osobného auta Škoda Fabia modrej farby a potom na vozidle jednoducho odišli. Bratislavskej požičovni, ktorej vozidlo patrilo, vznikla škoda 405 000 korún. Po lúpežníkoch polícia intenzívne pátra.

POD NOVÝM MOSTOM pri bufete našiel mŕtvolu neznámeho asi 50-ročného muža robotník, ktorý tam pracoval. Podľa privolaného lekára príčinou smrti bola pravdepodobne náhla koronárna príhoda. Cudzie zavinenie pri obhliadke muža nezistil. Telo previezli do Ústavu súdneho lekárstva na Sasinkovej ulici. Po totožnosti nebohého polícia pátra.

NA KARLOVESKEJ CESTE v smere do mesta v strede vozovky spozorovala policajná hliadka skrížené motorové vozidlo zn. AUDI s nápisom TAXI, v ktorom zápasili dve osoby. Podľa taxikára ho klient 46-ročný muž na Mlynských nivách požiadal, aby ho odviezol do Karlovej Vsi. Počas jazdy mu klient sediaci na zadnom sedadle priložil na krk studený predmet a vyhrážal sa mu zabitím. Preto prudko zabrzdil a začal s ním zápasiť. Tak ich našli policajti. U klienta - pána Ľudovíta, ani v aute pri bezpečnostnej prehliadke policajti žiadnu zbraň nenašli. Keďže nebol práve najtriezvejší, jeho  verziu udalosti si  policajti vypočuli až po jeho vytriezvení.

NA BOJNICKEJ ULICI vykopli  vchodové dvere na byte pána Petra piati neznámi páchatelia s kuklami na hlavách. S pokrikom, že ide o policajný zásah, zvalili domáceho aj jeho priateľku na zem, spútali ich a okradli. O retiazku, mobily, video, CD prehrávač, doklady, ale aj peniaze v hotovosti. Po agresívnych návštevníkoch zostala škoda 50 000 korún.

NA VAJNORSKEJ ULICI sa vlámal do priestorov tu sídliacej firmy neznámy páchateľ. Po vylomení plechových dverí ukradol rôzne náradie, štyri pneumatiky, dva fotoaparáty, minivežu, počítač, a nepohrdol ani asi 150 cédečkami. Zlodej firme spôsobil asi 700-tisícovú škodu.  

NA FEDÁKOVEJ ULICI neznámy páchateľ prepadol 47-ročnú ženu. Fyzicky ju napadol a ukradol jej koženú kabelku, v ktorej mala 4000 Sk, dioptrické okuliare, mobilný telefón a dve inzulínové perá. Pátranie polície po lúpežníkovi zatiaľ nebolo úspešné.

NA ULICI IVANA HORVÁTHA v predajni potravín Rema vznikol za veľmi podozrivých okolností požiar. Oheň vznikol v časti skladu predajne, kde sú uložené minerálne vody a víno. Pracovníci kriminalisticko-expertízneho ústavu po obhliadke nevedeli jednoznačne povedať, či bol požiar založený úmyselne. Podobne sa vyjadril aj vyšetrovateľ príčin požiarov. Za nepravdepodobnú však ako príčinu označil technickú poruchu. Odpoveď na túto otázku dá až znalecký posudok. Firme Rema vznikla škoda predbežne vyčíslená na asi milión korún. Presnú škodu vyčíslia dodatočne, pretože predajňa bola po požiari zadymená a znečistená.

(ver)

Páčil sa vám článok?