Správy z podsvetia 04/2003

24.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA NÁMESTÍ SNP v predajni Domino 25-ročný nezamestnaný Marek J. z Petržalky pristúpil k otvorenej pokladni, pri ktorej stála predavačka, a z priehradky vychytil 11 000 korún. Dal sa na útek, ale predavačka nelenila a dochytila ho. Policajti ho odviedli na policajné oddelenie, kde bol obvinený z trestného činu krádeže. Skončil v cele.

NA ŠANCOVEJ ULICI vytrhol neznámy  muž kabelku pani L. a na bicykli ušiel smerom k Trnavskému mýtu. Policajti sa vybrali po jeho stopách a pri železničnej stanici Filiálka zadržali podozrivú osobu. Pri bezpečnostnej prehliadke u 25-ročného Martina z Nového Mesta nad Váhom našli veci z krádeže - kabelku, mobil, doklady pani L. Policajný orgán ho obvinil pre trestný čin krádeže a v policajnej cele čaká na vzatie do väzby.

NA SLOVNAFTSKEJ ULICI prepadol o druhej v noci 22-ročnú Helenu neznámy muž. Nielenže ju ohrozoval nožom a vyhrážal sa jej, že ho použije, ak mu nedá peniaze, ale nútil ju i k orálnemu sexu. Dievčina sa priečila, ale on sa ju snažil zatlačiť do kríkov, pričom jej  spôsobil drobné poranenia a poškodenie odevu. Jeho konanie si všimli okoloidúci policajti z PMJ a zadržali ho. 33-ročný František M. z okresu Galanta bol obvinený z trestného činu sexuálneho násilia a bol  umiestnený do cely s návrhom na väzbu.

NA TRENČIANSKEJ ULICI odzadu zaútočil  na 57-ročnú pani Štefániu  neznámy  muž. Začal ju škrtiť  a šklbať jej z rúk kabelku. Aj keď v nej mala len 280 korún, pani Štefka sa bránila a so zlodejom zápasila, no neúspešne. Úspešnejší boli policajti, ktorí prepátrali okolie a na základe popisu zadržali zlodeja - 18-ročného Juraja z Pliešoviec v okrese Zvolen. Bol obvinený z lúpeže  a v cele čaká na vzatie do väzby. 

NA DETVIANSKEJ ULICI vychádzala z  banky pani Helena. Na schodoch sa  neznámy muž pokúsil vytrhnúť jej kabelku, ktorú mala prehodenú cez plece. Keď začala kričať o pomoc, sotil ju na zem, kabelku uchytil a ušiel. Ešte si všimla, že nasadol do  striebornej Škody Octavie a odišiel smerom na Kafendovu ulicu. Pani Helena mala v kabelke 86 500 korún, ktoré patria  vinárskej firme, osobné doklady a svojich 200 korún. Pri páde utrpela zlomeninu konca lakťovej kosti pravej ruky, z ktorej sa bude liečiť 4 až 5 týždňov. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného úradu justičnej polície Bratislava 3.

NA VRANOVSKEJ ULICI na WC v SOU strojárskom sa v čase vyučovania stal incident. Dvaja zatiaľ neznámi páchatelia tu prepadli 15-ročného Petra. Bez príčiny ho začali biť päsťami po celom tele a po tom, ako spadol na zem, jeden z nich mu vypálil na ruke dieru zapálenou cigaretou a zapaľovačom mu opálil ľavé predlaktie, kým ho druhý držal na zemi. Potom mu vzali z vrecka 10 cigariet a peňaženku. Keďže v nej nič nemal, odhodili ju. Podľa popisu mali páchatelia asi 18 rokov.

NA CESTE Z BRATISLAVY DO JAROVIEC pri umelom kopci za Petržalkou došlo k výbuchu motorového vozidla Škoda Favorit. Auto bolo doslova vymrštené do poľa a zdemolované. Viezli sa v ňom dvaja mladí ľudia. 18-ročná Petra a 27-ročný Ján utrpeli vážne zranenia a boli hospitalizovaní. Príčinou explózie bol nastražený výbušný systém. Prípad vyšetrujú ako pokus o vraždu.

(ver)
Páčil sa vám článok?