Správy z podsvetia 07/2003

18.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA POLUDNÍKOVEJ ULICI zasahovala polícia po tom, ako ju matka zavolala na svojho 18-ročného syna. Ten jej nadával, bezdôvodne hrozil fyzickým násilím a rozbil sklenenú výplň obývacej steny. Privolaný lekár rozhodol o jeho prevoze na psychiatrické vyšetrenie do nemocnice, kde ho hospitalizovali. Ako matka uviedla, už dlhší čas fajčí marihuanu.

NA ŽABOTOVEJ ULICI sa v noci ozývala streľba. Dvaja muži 27-ročný Martin a 30-ročný Peter sa najprv hádali a potom na seba vytasili svoje legálne držané pištole. Martin vystrelil na Petra asi šesť rán a ťažko ho zranil. Aj keď ho ihneď previezla sanitka do nemocnice, kde bol operovaný, jeho stav je veľmi vážny. Páchateľa zadržala  a odzbrojila zmiešaná hliadka policajt a vojak, ktorí na okolí vykonávali službu v súvislosti s vojnou v Iraku. Vyšetrovateľka Krajského úradu justičnej polície v Bratislave  ho obvinila  pre trestný čin pokusu o vraždu.

NA GORKÉHO ULICI v reštaurácii Mc Donald´s sa v noci pohádali a vzájomne napádali dvaja hostia. Podľa doteraz zistených skutočností 49-ročný Američan predtým popíjal v istom bare a do reštaurácie sa prišiel najesť. Pustil sa do reči s asi 36 až 38-ročným mužom, ktorý hovoril veľmi dobre  po  anglicky. Vznikla medzi nimi hádka a obaja muži sa začali biť.  170 až 175 cm  vysoký,  podľa pracovníkov reštaurácie Slovák, ktorý mal krátke čierne vlasy, mal fyzickú prevahu.  Najprv  udieral Američana  po tvári a keď spadol, kopal ho do hrudníka, nôh a hlavy. Spôsobil mu  otras mozgu, zlomil členok, vykĺbil kosť. Pán Richard bol hospitalizovaný a zo zranení  sa bude liečiť  asi 45 dní. Polícia pátra po neznámom páchateľovi pre trestný čin ublíženia na zdraví.

NA BANŠELOVEJ ULICI pri reštaurácii Koliesko na políciu čakal 49-ročný pán Pavel. Na ľavej ruke mal štyri bodnorezné rany. Policajtom povedal, že mu ich spôsobil muž, ktorého prenasledoval, lebo mu ukradol mobil. Kým  zraneného pána odvážali na ošetrenie do nemocnice, policajti prepátravali okolie. Na Turbínovej ulici  zadržali podozrivého 24-ročného Karola D. Bol obvinený z trestného činu krádeže a či sa k tomu pripojí aj trestný čin ublíženia na zdraví, ukáže lekárska správa.

NA STAREJ VAJNORSKEJ CESTE našli policajti mŕtvolu čínskej podnikateľky s prechodným pobytom na Budyšínskej ulici. Stopy kriminalistov viedli k jej obchodnému partnerovi, ktorý pracoval ako skladník v sklade na Starej Vajnorskej ceste. Pod váhou dôkazov sa priznal, že  40-ročnú Meng v presne nezistenom čase medzi 23. a 24. marcom zrejme v sklade najprv omráčil tromi údermi do hlavy, potom ju zviazal do kozla. Keď skonala (pravdepodobne sa  udusila  škrtením, ale to musí preukázať pitva), naložil ju  do auta a  vhodil do odpadovej šachty  za objektom firmy  Premac. Tu ju našli  kriminalisti . Vyšetrovateľ obvinil 37- ročného Chen Z. z Číny pre trestný čin vraždy.

NA PIESKOVCOVEJ ULICI horelo motorové vozidlo Renault Megane. Oheň zachvátil i vedľa zaparkovaný Fiat. Po uhasení požiaru bola vykonaná ohliadka miesta požiaru. Vyšetrovateľ požiarov uviedol, že  príčinou požiaru bolo úmyselné konanie zatiaľ neznámeho páchateľa, ktorý vozidlo zapálil pomocou horľavej látky  v prednej časti. Škoda na Renaulte, ktorý patrí piešťanskej firme a ktoré užíval Peter P., sa odhaduje na 700-tisíc korún. Aj Fiat bol firemný, na ňom vznikla škoda 100-tisíc.

(ver)
Páčil sa vám článok?