Správy z podsvetia 08/2003

18.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA VAJNORSKEJ ULICI v stánku PNS došlo k lúpežnému prepadnutiu. Neznámy páchateľ vošiel do predajného stánku a nastriekal poškodenej do očí neznámu tekutinu. Odcudzil 9 ks PRIMA kariet a jednu EASY. Škodu spôsobil v hodnote 4300 korún. K zraneniu nedošlo.

NA MÝTNEJ ULICI pri križovatke s Tabakovou ulicou bol prepadnutý 35-ročný Ivan. Páchateľ ho buchol neznámym predmetom do hlavy, následkom čoho spadol na zem a stratil vedomie. Páchateľ ho odtiahol do vchodu najbližšieho vchodu (Mýtna 11), kde sa prebral. Prišiel o peniaze (svoje aj firemné), ktoré mal pri sebe, a osobné doklady. Zranenia stavcov, ktoré utrpel, si vyžiadali hospitalizáciu, ktorú však odmietol.

NA MOSKOVSKEJ ULICI v reštaurácii Gemer došlo k výtržnostiam. Na miesto boli vyslané hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky a na OO PZ Staré mesto východ boli predvedení futbaloví „fanúšikovia“ - 22 občanov ČR a 36 občanov SR. Škoda spôsobená reštaurácii bude vyčíslená až po oprave. Bolo vznesené obvinenie voči Stanislavovi z Brna za trestné činy výtržníctva a poškodzovania cudzej veci. V dvoch prípadoch bolo vznesené obvinenie za trestný čin útok na verejného činiteľa. 26-ročný Ivo vulgárne nadával policajtom pred pohostinstvom. Vnútri už hodil po jednom z nich pohár, ktorý sa roztrieštil o mrežu na okne a neďaleko stojacemu podpráporčíkovi spôsobil početné ranky na tvári. Ďalší 25-ročný Braňo na výzvu policajta zareagoval tak, že začal doň sácať a kopol ho do nohy.

NA BUDYŠÍNSKEJ ULICI si chcel nezvyčajným spôsobom zadovážiť peniaze na benzín 25-ročný Igor. Vlámal sa do vozidla Škoda 1203. Všimli si ho občania, upozornili na neho políciu, takže ďaleko neušiel. Policajtom povedal, že si chcel z auta vziať len nejaké veci, ktoré chcel predať a za peniaze chcel kúpiť benzín do auta, v ktorom ho čakal kamoš na parkovisku na Kutuzovovej ulici. V Škode Felícii skutočne sedel jeho kamarát. Obaja skončili na polícii.

NA TRNAVSKEJ ULICI zasahovali hliadky na základe volania na linku 158, že tu došlo k vlámaniu do osobného vozidla Š-Felícia s bratislavskou ŠPZ. Policajti páchateľa prichytili priamo pri čine. 26-ročného Radoslava zadržali a predviedli na OO PZ Nové mesto východ, ktoré na prípade ďalej pracuje. Radoslav je obvinený a stíhaný na slobode

NA PRIEVOZSKEJ ULICI si objednali traja muži jedlo i nápoje. Keď bolo treba zaplatiť účet vo výške asi 5000 korún, začali zastrašovať čašníka, že ho zbijú, ak im nedovolí odísť bez zaplatenia. Údajne mu hrozili aj pištoľou, preto ich radšej pustil. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ.

NA MILETIČOVEJ ULICI neznámy páchateľ prepadol 19-ročnú Luciu. Pristúpil k nej, udrel ju do tváre a z krku jej strhol zlatú retiazku s troma príveskami. Z miesta činu odišiel na osobnom motorovom vozidle nezistenej značky. Zranenie poškodená neutrpela, ale kým zabudne na traumatizujúci zážitok, ešte chvíľu potrvá.

NA STAVBÁRSKEJ ULICI 17-ročný Dominik telefonoval z mobilu. Pristúpil k nemu neznámy páchateľ, ktorý pod hrozbou bitky žiadal od neho mobil. Po vytasení noža vyhrážka znela ešte presvedčivejšie. Páchateľ s úlovkom odišiel na neznáme miesto. Dominik zranenie neutrpel, ale telefonovať na verejnosti bude už asi s väčšou opatrnosťou.

(ver)
Páčil sa vám článok?