Správy z podsvetia 09/2003

17.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA UŠIAKOVEJ ULICI prepadol neznámy mladík 12-ročného Michala. Prehľadal mu vrecká a z nohavíc mu vzal 800 korún. Lupič využil skutočnosť, že Michal mal na ruke sadru na nemohol sa brániť.

NA MÚZEJNEJ ULICI v Slovenskom národnom múzeu dvaja mládenci využili krátku neprítomnosť pracovníčky na to, aby zo zásuvky stolíka vo vestibule odcudzili hotovosť 22 835 korún. No pracovníčka múzea si ich dobre všimla. Keď zistila krádež, zavolala na linku 158. Policajti  zadržali jedného z páchateľov aj s odcudzenou tržbou. Už ho aj obvinili z krádeže. Druhému sa podarilo ujsť, ale polícia mu je na stope. 

NA HABURSKEJ ULICI zasahovali policajti po oznámení na linku 158, že sa tu vlámal do auta neznámy mladík. Vyplienil ho a s ukradnutými vecami vraj nastúpil do autobusu číslo 39 v smere do mesta. Na Trnavskej ceste hliadka autobus zastavila a podľa popisu v ňom zadržala 25-ročného Radoslava. Tašku s odcudzenými vecami mal ukrytú pod  sedadlom za vodičom. Obvinili ho z krádeže a stíhaný bude na slobode.

NA MLYNSKEJ ULICI pri rybníku 18-ročný učeň  Michal  a jeho o rok starší kamarát Peter zbili 18-ročného Vlada a žiadali, aby im dal 3-tisíc korún, lebo vraj zobral Michalovej kamoške retiazku v takej hodnote. Vladimír v strachu o svoj život sa obrátil na políciu. Dnes sú už obaja mládenci obvinení pre trestný čin vydierania spolupáchateľstvom a keď sa ich vina preukáže, môžu si posedieť v chládku až 3 roky.

NA BRANČSKEJ ULICI za bieleho dňa prepadli 23-ročného Martina, ktorý je invalid a pohybuje sa len na invalidnom vozíku. Neznámy páchateľ ho ozbíjal o mobilný telefón, prehľadal mu aj vrecká a z bundy vzal mu i pár korún, ktoré mal pri sebe.

NA BZOVÍCKEJ ULICI  zasahovali policajti po  oznámení na linku 158, že sa tu deje čosi nedobré. Po ich zásahu skončili v policajnej cele traja páchatelia, ktorí sa vlámali  do bytu na 8. poschodí. Jeden z nich, keď zbadal hliadku pred domom, sa snažil uniknúť, ale policajti ho zadržali, zablokovali výťah a aj ďalších dvoch vtáčikov zadržali rovno v byte.

NA EINSTEINOVEJ ULICI sa na benzínovom čerpadle vlámal neznámy zlodej do AUDI A6 a nemeckému majiteľovi odcudzil 3 kufríky, digitálnu kameru, fotoaparát a 68-tisíc EUR v hotovosti. Po páchateľovi tejto veľkej krádeže polícia intenzívne pátra. Nemec utrpel škodu vo výške 2 856 456 korún.

(ver)
Páčil sa vám článok?