Správy z podsvetia 10/2003

17.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA KOŠICKEJ ULICI neznámy zlodej vykradol byt pani Serafíny na 1. poschodí. Odniesol si 600 dolárov, 300 eur, 40-tisíc korún, ale i šperky, vkladné knižky, ba aj sadu ešte v škatuli zabalených kávových šálok. 74-ročnej panej ostala po ňom škoda viac ako 100-tisíc korún.

NA ULICI FRAŇA KRÁĽA polícia  zadržala zlodeja. Dostala signál o narušení objektu, v ktorom má kancelárie firma BASF. Ihneď vyslala na miesto hliadky, ktoré prehliadli celý dom a vo vnútri policajti zadržali 28-ročného Mariána z dediny pri Bratislave. Do kancelárií sa dostal cez pootvorené okno na treťom poschodí, kam vyliezol po  hromozvode. Nedávno skončil podobný „lezec“ so smrteľným zranením pod  otvorenými oknami kancelárií na piatom poschodí  na ulici 29. augusta.

NA BAJKALSKEJ ULICI sa v noci chcel dostať do Baumaxu mladý, asi 30-ročný muž. Mal smolu. Išiel po streche, zrejme si  nevšimol, že pevnú strechu vystriedala  fólia, ktorá váhu jeho tela neudržala. Padol  asi do 15-metrovej  hĺbky. Ráno o 6. hodine ho našli v kaluži krvi, bez známok života. Lekár konštatoval smrť na následky mnohopočetných zranení. Polícia vykonala ohliadku mŕtveho. Nemal pri sebe žiadne doklady, preto jeho  totožnosť  nie je ešte známa. Zavinenie jeho smrti cudzou osobou lekár vylúčil.

NA ILKOVIČOVEJ ULICI pred Prírodovedeckou fakultou začali dvaja muži, ktorí si objednali taxík, 28-ročnú taxikárku Marcelu ohrozovať neznámym ostrím predmetom  a násilím jej odcudzili peňaženku s hotovosťou 2000 korún.  Skutok bol oznámený na linku 158 o štyri minúty neskôr. Polícia po lúpežníkoch začala intenzívne pátrať.

NA PANÓNSKEJ CESTE pri hypermarkete TESCO 23-ročný  Dušan D. napadol 20-ročného Martina z Holíčskej ulice. Zbil ho, dokopal  a následne okradol o 480 korún, ktoré mal pri sebe. Martin sa bude liečiť asi 14 dní. Dušan bol obvinený z trestného činu lúpeže a bol spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby.

NA PIONIERSKEJ ULICI pri akcii Národnej protidrogovej jednotky v utorok večer zaistili jej príslušníci v byte dílerky, 43-ročnej Valérie K., 18 papierových skladačiek s heroínom a ďalších 15 gramov heroínu v papierových vreckách, z čoho by sa dalo vyrobiť 50 - 70 dávok. Okrem Valérie K. boli v byte aj dvaja narkomani a jej päťročný vnuk, o ktorého sa stará, kým sa jej dcéra nevráti z väzenia. Všetci zadržaní skončili v rukách vyšetrovateľa. O chlapca sa bude starať manžel Valérie, ktorý v drogových obchodoch zrejme prsty nemal.

(ver)
Páčil sa vám článok?