Správy z podsvetia 11/2003

15.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA HVIEZDOSLAVOVOM NÁMESTÍ pri hoteli Carlton 29-ročnej Slávke neznáma žena vytrhla z ruky mobil. Zlodejka utiekla smerom ku konzulátu USA, ale tam ju už zadržala policajná hliadka. Mobil, ktorý bol u 32-ročnej Anny nájdený, svedčil proti nej. Po vypočutí bola obvinená a čaká ju trestné stíhanie na slobode.

NA ŠTEFÁNIKOVEJ ULICI okradli 39-ročného Pavla zo Znojma. Na rohu s Lermontovovou ulicou sa stretol s dvoma mužmi a ženou. Slečna do neho strčila, muži ho začali potľapkávať a dohovárať mu, prečo si nedáva pozor. Až u známych neskôr zistil, že mu zo zadného vrecka nohavíc stihli vytiahnuť peňaženku, ba i z krku ukradnúť retiazku s krížikom. Ako to urobili, nemá ani potuchy.

NA ŠAFÁRIKOVOM NÁMESTÍ pristúpil k 52-ročnému Vladimírovi neznámy muž a začal ho sácať do ramena a rukou udierať do tváre. Vytrhol mu z ruky značkové hodiny a koženú bundu, ktorú mal prevesenú cez plece. Vladimír neprestal brániť svoj majetok a bundu sa mu podarilo zachrániť. Pri súboji utrpel zranenie ľavej lícnej kosti s neustálenou dobou liečenia a odcudzením hodiniek škodu vo výške 3500 korún.

NA ŠANCOVEJ ULICI zasahovala polícia po oznámení pracovníkov súkromnej bezpečnostnej firmy, že došlo k narušeniu objektu tam sídliacej počítačovej firmy. Podľa informácií, ktoré hliadka dostala, vozidlo VW Transporter s neúplnou ŠPZ v tom čase opúšťalo objekt. Po prepátravaní okolia bolo na Mikovíniho ulici zahliadnuté vozidlo, ktoré okrem ŠPZ zodpovedalo popisu. Pri kontrole vozidla v ňom policajti našli výpočtovú techniku patriacu poškodenej firme.

NA KUKUČÍNOVEJ ULICI si Róbert K. odskočil kúpiť noviny a nejaké drobnosti do stánku PNS. Svoje auto značky Honda Civic na tú chvíľu nechal neuzamknuté. Keď sa vrátil, v aute našiel prehrabávať sa v jeho osobných veciach neznámeho mladíka. Privolaní policajti zistili, že ide o 22-ročného Martina Ch. z Petržalky. Skončil na policajnom oddelení.

NA SKLENÁROVEJ ULICI na vrátnici SOU obchodného zazvonil telefón, v ňom mužský hlas oznámil „V škole je bomba“ a zložil. O desať minút neskôr bola o skutku informovaná polícia a okamžite bola vykonaná prehliadka areálu školy s negatívnym výsledkom. Takéto „žartíky“ oberajú políciu o čas a energiu. Oznamovateľa môžu stáť až 2 roky odňatia slobody alebo peňažný trest.

NA ZÁHRADNÍCKEJ ULICI zasahovala privolaná policajná hliadka v potravinách DELVITA, kde pracovníci SBS zadržali páchateľa menšej krádeže. Išlo o Ukrajinca, ktorý má vízum platné do 10. júna 2003. Najprv sa pokúšal policajtov podplatiť, a keď mu to nevyšlo, dal sa na neúspešný útek, pri ktorom napadol obidvoch policajtov. Teraz už čelí obvineniam z trestných činov podplácania a útoku na verejného činiteľa.

NA ŠAMORÍNSKEJ ULICI na cintoríne bola lúpežne prepadnutá 80-ročná pani Anna. Neznámy mladý muž ju chytil zozadu okolo ramien, vytrhol jej z rúk kabelku a z peňaženky, ktorú mala poškodená v kabelke, vybral sto korún. Asi sa mu to videlo málo, tak ešte pani Anne stiahol zlatý prsteň. Na úteku ho zadržal okoloidúci občan. Ako sa ukázalo, išlo o 30-ročného Miroslava z okresu Piešťany. V súčasnosti už je obvinený z trestného činu lúpeže.

(ver)
Páčil sa vám článok?