Mestským policajtom velí žena

15.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestské zastupiteľstvo 29. mája vymenovalo do funkcie náčelníčky Mestskej polície Zuzanu Zajacovú. Jej vymenovanie do tejto funkcie navrhol primátor Andrej Ďurkovský.

Výberové konanie na post náčelníka Mestskej polície sa uskutočnilo 22. mája. Výberová komisia vtedy vykonala s jednotlivými uchádzačmi ústny pohovor a na základe výsledkov pohovoru a ďalších zistení rozhodla, že ani jeden z uchádzačov nevyhovuje požadovaným kritériám. Preto vyhlásila výberové konanie na post náčelníka Mestskej polície za neúspešné. Na základe ďalších rokovaní sa primátor rozhodol navrhnúť Z. Zajacovú.

Štyridsaťsedemročná Zajacová je absolventkou Fakulty vyšetrovania Vysokej školy ZNB a Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. V roku 1995 absolvovala štúdium k problematike prekurzorov v Európskej colnej organizácii. O rok neskôr absolvovala štúdium drogovej politiky zameranej na prevenciu, liečbu a vyhodnocovanie programov v Americkej medzinárodnej zdravotníckej aliancii. V roku 1998 sa zúčastnila na medzinárodnom programe zdravotníckeho manažmentu na Námornej postgraduálnej škole vlády USA. Doteraz pôsobila v policajnom zbore, na ministerstve vnútra a naposledy na úrade vlády ako poradca.

Na svojom novom pôsobisku sa chce riadiť princípmi výberu, neustáleho vzdelávania členov mestskej polície a princípom odbornosti. Má pripravené opatrenia na zlepšenie súčasného stavu v oblasti ochrany verejného poriadku v meste vo vzťahu k občanom, vo vzťahu k samotnej organizácii mestskej polície, ako aj vo vzťahu k mestským častiam a ich miestnym zastupiteľstvám.

Z. Zajacová je prvou ženou vo funkcii náčelníčky mestskej polície od jej založenia v decembri 1991.

(ver)
Páčil sa vám článok?