Správy z podsvetia 12/2003

14.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA VAJNORSKEJ ULICI pred potravinami pristúpil ku dverám Š-Felície neznámy muž, pani Darinu, ktorá v ňom sedela, doslova z neho vytiahol, nastúpil doňho on sám a z miesta ušiel. Šokovaná mladá žena ohlásila prípad polícii a aj keď sa ihneď po vozidle začala pátracia policajná akcia, páchateľa s vozidlom sa nepodarilo zadržať.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ sa 25-ročná inžinierka zo Žiliny stala obeťou lúpežníkov. Chytili ju tak, že sa nemohla brániť, hrozili jej vreckovým nožíkom a prehľadali ruksak. Našli v ňom a vzali mobil i peniaze. Šokovanej mladej žene sa podarilo utiecť a zo strachu ohlásila skutok až na druhý deň poobede. Škoda, možno by sa ich bolo podarilo policajtom zadržať, keby boli išli po ich stopách aj so služobným psom.

NA KAMENNOM NÁMESTÍ policajnú hliadku upozornili občania na žobráka, ktorý sedel pri vchode do TESCA. Žobral a tým, ktorí ho ignorovali, hrubo nadával a opľúval ich. Keď ho policajti upozornili na nevhodnosť jeho správania, ušlo sa aj im nadávok, ktoré papier neznesie. Keď ho chceli predviesť na policajné oddelenie, zaútočil na nich päsťami. Chlapci v zelenom ho spacifikovali, no jeden z nich si bude musieť prišívať výložky na bundokošeľu. Celou cestou na policajné oddelenie 48-ročný Ján z Fiľakova, nezamestnaný a už trestaný, policajtom hrubo nadával a vyhrážal sa im, že im rozbije kladivom hlavu. Bol obvinený pre trestný čin útoku na verejného činiteľa a zrejme dlhšie nebude obťažovať kupujúcich pri TESCU, pretože už je vo väzbe.

NA RAČIANSKOM MÝTE zasahovala privolaná hliadka po hlásení, že tu malo dôjsť k výtržnosti v Čínskej reštaurácii. Policajti však po príchode na miesto žiadnu výtržnosť nenašli. Vykonali ohliadku okolia. Všimli si pritom mladíka, ktorý, keď vychádzal z reštaurácie a zbadal políciu, dal sa na útek. Policajti ho zadržali a zistili, že 19-ročný Vladimír „potiahol“ spopod pultu v reštaurácii mobil čínskej občianke.

NA KRAJINSKEJ ULICI 30-ročný Karol M. zo Senca rozbil okno na byte 78-ročnej Matildy, vnikol dnu, starú pani, ktorá bola doma, surovo napadol. Po úderoch do hlavy mu nebola schopná brániť kradnúť. Pri balení vecí do tašky ho prichytil syn pani Matildy. Napadol aj jeho, pri bitke mu porezal krk a spôsobil ďalšie zranenia. Keď videl, že neuspeje, z miesta utiekol. Syn napadnutej ho prenasledoval a pri Baumaxe na Lieskovskej ulici ho dostihol spolu aj s políciou. Stará pani je vo vážnom stave hospitalizovaná, lekár sa k zraneniam ešte nevyjadril. Nezamestnaný, už súdne trestaný Karol M. bol obvinený z trestného činu lúpeže.

NA DOPRAVNEJ ULICI hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky zadržala na zastávke autobusu 25-ročného Dušana. Policajtom bol už tento drogy užívajúci mladík známy, preto sa zaujímali aj o ruksak, ktorý mal na pleci. Pri kontrole v ňom našli jogingovú súpravu a videokameru, ktorú údajne vzal svojmu otcovi a vraj ju chcel založiť v záložni. Policajti ho predviedli na policajné oddelenie, kde sa mu venovali okresní kriminalisti. Dokázali mu zatiaľ 10 vlámaní do bytov, ale to ešte nebude konečný počet jeho trestnej činnosti. Mladík skončil v policajnej cele.

(ver)
Páčil sa vám článok?