Správy z podsvetia 17/2003

10.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA CABANOVEJ ULICI pred vchodom do domu 56-ročnú ženu odzadu prepadol neznámy muž, ktorý sa jej pokúšal vytrhnúť z rúk kabelku. Pani sa bránila, zvalil ju na zem, kopal, kým nedostal, čo chcel. Úlovok tvorili len jej osobné doklady a 50 korún v hotovosti. Pani Margita však utrpela zranenia s práceneschopnosťou 14 dní.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ 16-ročný František Z. z Orechovej Potône a 19-ročný Milan S. z Bratislavy nadránom napadli 40-ročného pána Jozefa. Zvalili  ho na zem, kde ho bili, kopali a nakoniec okradli o peniaze, osobné doklady, mobil a dve igelitové tašky s osobnými vecami. Policajti ich v krátkom čase zadržali. Vyšetrovateľ ich obvinil z lúpeže a bol spracovaný návrh na ich väzobné stíhanie.

NA MICKIEWICZOVEJ ULICI zasahovala policajná hliadka v nemocnici s poliklinikou. Personál chirurgického oddelenia zadržal 22-ročného Stanislava, ktorý v nemocničnej izbe zo skrinky nevládnej 68-ročnej  pani Anne  odcudzil mobilný telefón. Pani Anna sa bránila jediným možným spôsobom, začala kričať. Na to pribehli zamestnanci oddelenia a Stanislava zadržali až do príchodu policajnej hliadky. Bol obvinený z krádeže a umiestnený do policajnej cely s návrhom na vzatie do väzby.

NA RÁZUSOVOM NÁBREŽÍ zastavil 23-ročný Bratislavčan policajnú hliadku a oznámil jej, že pred reštauráciou  Cirkus Barok na Vajanského nábreží ho fyzicky napadla neznáma žena a oplzlo mu vynadala bez udania príčiny. Potom nastúpila do taxíka a odišla. Policajti zastavili taxík pri osobnom prístave a ženu vyzvali, aby vystúpila a podala im vysvetlenie. Vystúpila až po opakovanej výzve, no snažila sa ujsť. Policajti ju však zadržali, pričom sa im tiež ušlo oplzlých nadávok, ba i úderov päsťou a kopancov, takže jej museli dať putá. Agresívne sa správala aj v služobnej Fabii, do ktorej ju posadili pri prevoze na policajné oddelenie. Nohou vykopla na pravých zadných dverách bočné sklo. Polícia konanie tejto 23-ročnej „dámy“ z okresu Topoľčany   vyhodnotili ako trestný čin výtržníctva a útoku na verejného činiteľa. Stíhaná bude na slobode.

NA DOBROVSKÉHO ULICI došlo k prepadnutiu stávkovej kancelárie. Páchateľ so zbraňou v ruke vošiel do kancelárie a pracovníčke prikázal, aby mu vydala tržbu. Dala mu 4190 korún  so zásuvky stola. To sa mu málilo a prikázal jej, aby mu dala viac. Prepočítal sa - viac nemala, pretože mnohí podnikatelia priebežne odnášajú tržby zo stánkov a obchodov práve kvôli takýmto „klientom“. Prikázal jej ľahnúť na zem a rátať do sto a ušiel.

NA KUTUZOVOVEJ ULICI zasahovala v jednom z bytov proti dílerom heroínu Národná protidrogová jednotka. Počas policajnej akcie sa v jednoizbovom byte nachádzalo až deväť osôb, okrem iných aj Bratislavčan Milan M., ktorého polícia podozrieva z predaja drog. Príslušníci Národnej protidrogovej jednotky našli 30 skladačiek s heroínom a 1,21 g metamfetamínu, z ktorého by sa dalo urobiť  až 30 dávok drogy. Zistili, že drogy priniesol z bytu na Mesačnej ulici. Aj pri prehliadke tohto bytu boli policajti úspešní - pri prehliadke našli drogy, z ktorých by sa mohlo urobiť až 60 dávok metamfetamínu a 32 dávok heroínu. Okrem toho  zaistili pištoľ a 26 nábojov, ktoré mal Milan M. v ilegálnej držbe.

(ver)

Páčil sa vám článok?