Správy z podsvetia 18/2003

10.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA KOPČIANSKEJ ULICI pri colnici zadržali rovno pri čine - pri vykrádaní vecí z motorového vozidla značky Avia - majitelia 24-ročného Milana. Milan, ktorý, mimochodom, býva tiež na Kopčianskej ulici, skončil v policajnej cele s obvinením pre trestný čin pokusu krádeže vlámaním.

NA KARADŽIČOVEJ ULICI sa už 11x súdne trestaný 38-ročný Miroslav K.  z Bratislavy vlámal  do bistra zvaného Patagónia. Na vchodových dverách rozbil sklo a v bistre si pripravil na odnesenie videokameru, hifi vežu, 2 mobily, obyčajný telefón, koženú bundu, ba i tri fľaše fernetu. Pri rabovačke poškodil stojan na víno, rozbil 25 fliaš vína a 15 pohárov. Jeho konanie neostalo bez povšimnutia okolia, zadržali ho policajti, bol obvinený z krádeže vlámaním a skončil vo väzbe.

NA KRÍŽNEJ ULICI si na 75-ročnú pani Otíliu trúfla 28-ročná páchateľka. V dome s ňou nastúpila do výťahu, na medziposchodí  ho zastavila a pod hrozbou zabitia jej strhla z prstov ľavej ruky dva prstene. Okradnutá pani zalarmovala políciu, ktorá prepátrala okolie a podľa popisu zadržala podozrivú z lúpeže Silviu B. z okresu Nové Zámky. Aj keď prstene už stihla niekam „odložiť“, vyšetrovateľ ju obvinil z trestného činu lúpeže a spracoval návrh na jej väzobné stíhanie.

NA LEGIONÁRSKEJ ULICI sa o tom, že bratislavské prostitútky poskytujú svojim klientom nielen potešenie, ale vystavujú ich aj riziku, že budú prepadnutí alebo okradnutí, presvedčil istý pán  z Vrábľov. Po návšteve jedného z dvorov s takouto „slečnou“ zistil, že z vrecka nohavíc mu zmizli 4 tisícky, rôzne účty a bankové karty. Po slečne polícia pátra, ale škodu mu už zrejme nikto nenahradí.

NA ŽABOTOVEJ ULICI pred Eden pubom kontrolovali policajti Škodu Octaviu s pezinským evidenčným číslom. Jej vodič 25-ročný Miroslav pri vystupovaní sa snažil tajne vhodiť pod auto 16 nábojov. Jeho dve spolujazdkyne mali zasa pri sebe plnú injekčnú striekačku a skladačku s drogou a ďalšie náboje. Všetci skončili na policajnom oddelení, kde s nimi spísali zápisnice. Po expertíze zaistených vecí bude pokračovať ďalšie šetrenie.

NA STAROMESTSKEJ ULICI 20-ročný Vlado, 19-ročný Braňo a rovnako starý Miro na zastávke MHD v smere do Petržalky oslovili  27-ročného Juraja, aby im dal  cigaretu. Potom ho však surovo napadli, bili a kopali na zemi. Vyzliekli ho z bundy, v ktorej mal mobil a peniaze. Policajti ich ešte tej noci zadržali  a obvinili. Stíhaní sú na slobode. Juraj, našťastie, vyviazol iba s modrinami.

NA MIEROVEJ ULICI  pred domom číslo 14 pani Zuzana položila dieťa do sedačky v Peugeote. To plakalo, že stratilo hračku. Zuzana ju išla hľadať, pričom sa vzdialila od vozidla, ktoré nezamkla. Keď sa vrátila, taška, v ktorej bolo údajne 570-tisíc, mobil, osobné veci, jej doklady a ktorú mala položenú pod predným sedadlom, bola preč.

NA KRIŽOVATKE PROKOFIEVOVEJ A FEDINOVEJ ULICE na parkovisku zadržali kriminalisti vydierača priamo pri  preberaní finančnej hotovosti.  Bol ním 18-ročný Dušan, raz súdne trestaný učeň istého bratislavského učilišťa. Od 24-ročného Bratislavčana pod hrozbou násilia žiadal 8000 korún. Údajne išlo o poslednú splátku zo sumy 50-tisíc korún, ktoré dlhoval istej Monike. Trestný zákon takéto konanie kvalifikuje ako trestný čin vydierania, preto Dušan po obvinení skončil v cele.

(ver)

Páčil sa vám článok?