Správy z podsvetia 21/2003

9.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA TUPÉHO ULICI na parkovisku policajná hliadka kontrolovala dvoch podozrivých mužov. 21-ročný Pavol dobrovoľne odovzdal 5 igelitových vreciek s obsahom sušenej zelenej rastliny. Predviedli ho na policajné oddelenie, kde ho vypočuli. Nález bol zaslaný na expertízu a prípad prevzal vyšetrovateľ.

NA EINSTEINOVEJ ULICI neznámy zlodej využil nepozornosť muža, ktorý dostal na svojom aute pri čerpacej stanici OMV defekt. Keď ho opravoval, nezamkol auto, zlodej z auta ukradol majiteľovi tašku, v ktorej bolo viac ako jeden milión korún, 100 eur, 350 švajčiarskych frankov, 200 amerických dolárov, 2000 českých korún, mobilný telefón, elektronický diár a doklady. Podobných prípadov sa v posledných rokoch v Bratislave stalo niekoľko. Mala ich na svedomí zrejme skupina zlodejov, ktorí vedeli o tom, že majiteľ auta vezie väčšiu hotovosť, a tak mu stačilo prepichnúť koleso a len počkať na správny okamih. Auto si treba zamykať nielen počas opravy defektu, ale aj počas jazdy, pretože zlodej môže k autu priskočiť aj na križovatke.

NA FURDEKOVEJ ULICI zasahovala privolaná policajná hliadka v jednom z bytov, kde došlo k výtržnosti. 43-ročnej žene sa vyhrážal syn zabitím, naháňal ju po byte a demoloval zariadenie bytu. Policajti 23-ročného Martina predviedli a vypočuli na policajnom oddelení. Aj keď bol prepustený, neminulo ho obvinenie za trestný čin násilia proti  skupine a jednotlivcovi.

NA STROJNÍCKEJ ULICI pod mostom sa v noci blížila policajná hliadka k zaparkovanému motorovému vozidlu Peugeot 405, v ktorom sedeli dve osoby. Keď ju videli prichádzať, vyhodili z auta plechovú škatuľku s obsahom zelenej sušenej trávy. 20-roční mladí muži (obaja Petrovia) pri kontrole vydali aj zápalkovú škatuľku s podobným obsahom a kovovú fajku. Osádku vozidla predviedli na policajné oddelenie na vypočutie a nález poputuje na expertízu.

NA KRÍKOVEJ ULICI mal byť prepadnutý 53-ročný Ladislav. Na polícii oznámil, že predchádzajúci večer bol pri novinovom stánku na spomenutej ulici lúpežne prepadnutý. Neznámy páchateľ ho zozadu udrel po hlave, následkom čoho spadol  a stratil schopnosť brániť sa. Lúpežník mu vyzliekol čierny kožuch a zo zadného vrecka nohavíc mu zobral priesvitné puzdro, v ktorom mal doklady a 55 korún v hotovosti. Okrem škody vo výške 2100 korún utrpel  zranenia, ktoré si vyžiadajú 10 dní liečenia.

(ver)
Páčil sa vám článok?