Majiteľov psov kontrolovali aj policajti

8.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Majitelia psov v Novom Meste si musia zvykať na to, že platí všeobecne záväzné nariadenie upravujúce podmienky držania psov na území tejto mestskej časti. Nedávna kontrola odhalila aj nedisciplinovaných psičkárov.

Kontrolu vykonali 24. novembra pracovníci oddelenia verejného poriadku miestneho úradu v spolupráci s mestskými policajtmi. Zamerali sa na oblasti ohraničené ulicami Račianske Mýto, Račianska, Pionierska a Smrečianska a ulicami Kukučínova - Varšavská, Hálkova, Riazanská, Ľudové námestie a Čsl. parašutistov. Počas akcie skontrolovali 24 osôb.

Podľa informácií vedúceho oddelenia verejného poriadku Ľudovíta Petráša mali všetky kontrolované osoby psa upevneného na vôdzke, nebol zistený prípad, že by sa pes voľne pohyboval na miestach, kde je voľný pohyb psa zakázaný ani na miestach, kde je zakázaný vstup so psom a nebol zistený ani prípad znečistenia verejného priestranstva exkrementmi psov. Zistených však bolo 16 porušení povinnosti mať psa pri pohybe mimo chovného priestoru označeného na viditeľnom mieste na obojku evidenčnou známkou vydanou mestskou časťou alebo inou obcou, kde je pes evidovaný.

Vo všetkých prípadoch pracovníci oddelenia verejného poriadku a mestskí policajti upozornili kontrolované osoby na túto povinnosť a na to, že svojím konaním porušujú zákon o priestupkoch. Zistené priestupky riešili s previnilcami dohovorom a s upozornením, že v evidencii držiteľov psov na miestnom úrade budú vykonané opatrenia s cieľom zistiť, či tieto osoby majú splnenú povinnosť prihlásenia psa do evidencie.

(brn)
Páčil sa vám článok?