Nenaleťte škrupinkárom, lebo vás okradnú

2.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Aj v Bratislave sa dajú ľudia zlákať škrupinkármi na hru. Láka ich vidina ľahko získaných peňazí. Aj keď si mnohí uvedomujú, že ich šanca na výhru je mizivá, predsa riskujú. Kým sú záujemcovia o hru, sú i škrupinkári.

„Škrupinkári sa však dopúšťajú trestného činu prevádzkovania nepoctivých hier a stávok a podľa zákona im hrozí trest odňatia slobody  až na dva roky,“ upozorňuje bratislavská krajská policajná hovorkyňa Marta Bujňáková. „Bratislavská polícia nie  je k páchaniu takejto trestnej činnosti ľahostajná a robí všetko preto, aby získala dosť dôkazov na to, aby mohla takýchto nepoctivcov aj obviniť a trestne stíhať.“

M. Bujňáková uviedla aj konkrétny príklad. Minulý týždeň policajný orgán  z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Starom Meste na Obchodnej ulici začal trestné stíhanie 28-ročného Rastislava S. Mladík pochádzajúci z okresu  Rožňava na Michalskej ulici  s tromi zápalkovými škatuľkami a lesklou guľôčkou nabádal  okolostojacich, aby sa stavili  a zaplatili vklad  na škatuľku, pod ktorou bude guľôčka. Ten, kto  uhádne, dostane stavené peniaze.

Dve ženy, ktoré zrejme boli s ním dohodnuté, stavili a 500 korún stavila i pani Elena. Mladík  zamanipuloval so škatuľkami a pani Elena mala uhádnuť, pod ktorou sa nachádza guľôčka. Pod škatuľkou však nebolo nič a ona prišla o peniaze. To už mladíka sledovala policajná hliadka.

Policajti ho vyzvali, aby išiel s nimi na policajné oddelenie. Rasťo sa im však začal vyhrážať svojimi známosťami a že ich dá vyriešiť inšpekciou. Na políciu prišla i pani Elena ako poškodená i ako svedkyňa. Aj vďaka tomu mohla polícia mladíka obviniť.

(ver)
Páčil sa vám článok?