Správy z podsvetia 19/2003

2.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA NÁMESTÍ SNP pred diskotékou Laverna sa strieľalo. Tragický príbeh sa odohral vo chvíli, keď muža z baru vyviedol ochrankár. To sa hosťovi, ktorý sa zabával s jedným kamarátom, veľmi nepáčilo a tak si išiel do vozidla po zbraň. Podľa polície išlo o Albánca. Pred barom cudzinec začal strieľať a postrelil pracovníka SBS do ruky, ten streľbu opätoval a vystrelil jednu ranu. Tá cudzinca zasiahla do hrude, na mieste bol mŕtvy.

NA OBCHODNEJ ULICI kontrolovala policajná hliadka 17-ročnú Henrietu z Petržalky. Keďže dievčina mala pri sebe predmety a symboly propagujúce extrémistické hnutie skínov, policajti ju predviedli na policajné oddelenie. To sa zrejme nepáčilo jej priateľom - 20-ročnému Richardovi, 19-ročnému Michalovi a rovnako starým Martinovi a Tomášovi. Chlapci z Petržalky pred obvodným oddelením Staré Mesto - stred na Obchodnej ulici začali hajlovať a vykrikovať extrémistické heslá. Boli obvinení pre trestný čin propagácie fašizmu. Rovnaké obvinenie si vypočula i Henrieta.

NA SUCHOM MÝTE na stavenisku budovy Europeum Business Centrum neznámy páchateľ, či skôr páchatelia v noci prestrihli reťaz na strojovni v druhom podzemnom suteréne a zo skladu odcudzili frekvenčné meniče, diferenčné tlakové snímače a merače spotreby vody, čím organizácii spôsobili škodu skoro za jeden milión korún. Po páchateľoch polícia intenzívne pátra.

NA ULICI 29. AUGUSTA 31-ročný Ján H. fyzicky napadol 48-ročného pána Jozefa, ktorý býva v tom istom dome ako on na Klemensovej ulici. Udrel ho do tváre až spadol na zem, potom ho kopal a bil, pričom sa mu vyhrážal, že ho zabije, pretože „aj keď ťa zabijem, tak mne sa nič nestane“. Okoloidúci ľudia však násilníkovi zabránili v ďalšom útoku, chytili a odtiahli ho od pána Jána, ktorý to využil na útek do bezpečia. Polícia začala Jána H. stíhať pre trestný čin násilia proti skupine obyvateľov a proti jednotlivcovi. Údajne takéto útoky a vyhrážky zo strany útočníka neboli prvé a keďže je odôvodnená obava, že budú pokračovať, skončil v policajnej cele a sudca súhlasil s jeho väzbou.

NA DVOJKRÍŽNEJ ULICI pred domom č. 9 zatiaľ neznámy páchateľ nastúpil do motorového vozidla Škoda Octavia zelenej metalízy a vodičku prinútil pod hrozbou použitia zbrane, aby ho odviezla na Ivánsku cestu. Tu jej „dovolil“ vystúpiť, keď mu dala peniaze a služobný mobil. Potom odišiel na neznáme miesto. Polícia vyhlásila po vozidle a páchateľovi pátranie, do akcie sa zapojili i trnavskí policajti, pretože páchateľ unikal smerom na Trnavu. Bol pripravený i vrtuľník, ale pre nepriaznivé počasie nemohol vzlietnuť. Páchateľa sa zatiaľ nepodarilo zadržať.

(ver)
Páčil sa vám článok?