Aby sa človek bál, že ho na ulici zastrelia

28.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

V minulom vydaní nás zaujímalo, čo hovorí ulica na útok skínov na Hodžovom námestí. To sme netušili, že o niekoľko dní sa v centre mesta stane na ulici za bieleho dňa vražda. Preto sme sa tentoraz, pochopiteľne, spýtali bratislavských chodcov, čo si o tom myslia.

Milada Z., žena v domácnosti: Tak to už je absolútne vrchol. Veď je to tu ako na divokom západe. Idete si po ulici a zrazu muž vytiahne pištoľ a kohosi zastrelí. Veď to býva len vo filmoch.

Milan P., ekonóm: Veď som tam mohol byť napríklad ja alebo ktokoľvek z nás. Ešte šťastie, že na to nedoplatil nevinný človek. Veď to je ako v zlom filme - idete po ulici, zaznie výstrel a vedľa vás padne na zem mŕtvy človek.

Zuzana S., dôchodkyňa: Je to strašné. Veď sa to stalo v centre mesta, kadiaľ často chodím. A ešte k tomu na pravé poludnie. Myslím si, že by mala polícia proti takýmto typom razantnejšie zasiahnuť. Veď títo Balkánci sem chodia len vraždiť, predávať drogy a a bohvie čo ešte.

Michal Z., študent: No hrôza. Počul som, že tá reštaurácia je nejaká divná, takže ma to neprekvapuje. Ak chce dnes človek prežiť, radšej by sa mal takýmto miestam vyhýbať. No kam potom budeme chodiť, keď je to práve na korze? Polícia by s tým mala urobiť poriadky.

Stanislava V., predavačka: Chodievam tadiaľ aj s deťmi a manželom na prechádzky. To aby som sa už bála ísť aj do centra mesta. Ako sa má potom človek cítiť bezpečne napríklad v Petržalke, keď sa vraždí priamo v historickom centre.

Oto B., podnikateľ: To sme teda dopadli. Aby sa dnes človek bál, že ho na ulici zastrelia. Oceňujem, že toho vraha tak rýchlo chytili. Horšie však je, že ten druhý stále behá po slobode. A možno sa mu už podarilo utiecť.

Hana Z., sekretárka: Je to hrozné. Nikdy som do tej reštaurácie nevkročila a po tomto tam už ani nevkročím. Veď tam môže byť naozaj životu nebezpečné. Takéto miesta by mala mať polícia pod kontrolou. A to je tam vraj cukráreň, kde chodia na zmrzlinu deti. Ja by som tam svoje nepustila.

(pol)
Páčil sa vám článok?