V meste pôsobia prví policajní okrskári

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Návrh zákona, ktorý bude upravovať pôsobenie bratislavskej Metropolitnej polície, je už dokončený, momentálne je v pripomienkovom konaní a je predpoklad, že v októbri bude predložený na ministerstvo vnútra.

Uviedol to bratislavský primátor Andrej Ďurkovský. Zámer pretransformovať súčasnú Mestskú políciu na Metropolitnú, ktorého podstatou je spojenie mestských policajtov s Policajným zborom SR, predpokladá aj rozdelenie mesta do okrskov, v ktorých majú pôsobiť tzv. okrskári. Ako informovala náčelníčka Mestskej polície Zuzana Zajacová, od 1. júla začali okrskári pôsobiť vo vybraných bratislavských mestských častiach. Zatiaľ je ich päť, no podľa plánu by sa ich stav mal zvýšiť ešte o 50. Od okrskárov, teda ľudí ktorí budú zodpovední za verejný poriadok v pridelenom okrsku, si mestská polícia sľubuje lepší kontakt s občanmi i okamžité riešenie problémov. Okrem priameho výkonu služby budú títo policajti k dispozícii občanom v čase predĺžených úradných hodín na príslušných miestnych úradoch. K ich bežnej výbave bude patriť mobilný telefón, ako aj malý motocykel. K dispozícii majú motocykle s obsahom 50 cm3 značky VRC 5i Tajfún.

V Rusovciach je okrskárom Milan Poprenda (tel. 0902 921 186). Občanom je k dispozícii v Starej požiarnej zbrojnici na Balkánskej ulici v Rusovciach vždy v pondelok od 9. do 12. hodiny. V Novom Meste má okrskár Vladimír Šramatý (tel. 0902 921 184) na starosti okrsok Kuchajda, Nová Doba a Mierová kolónia. Úradné hodiny má na Okrskovej stanici Mestskej polície Nové Mesto na Sliačskej ulici 4 v stredu od 15. do 17. hodiny. V Podunajských Biskupiciach je okrskárom Tomáš Zrník (tel. 0902 921 183). Občania sa na neho môžu obracať na Miestnom úrade Podunajské Biskupice na Žiackej ulici každú stredu od 13. do 16. hodiny. Okrsok Horský park má na starosti Marián Chmelík (tel. 0902 921 182). Úradovať má v MKC na Gaštanovej ulici každý štvrtok od 12. do 13. hodiny. Napokon v okrsku Devínska Nová Ves a Devín je okrskárom Ján Osvald (tel. 0902 921 185). Občanom je k dispozícii na Miestnom úrade Devínska Nová Ves na Novoveskej ulici v pondelok od 13. do 17. hodiny a v stredu od 13. do 16. hodiny.

Páčil sa vám článok?