Správy z podsvetia 07/2000

27.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA GESSAYOVEJ ULICI v lesíku pri základnej škole napadli piati nakrátko ostrihaní mladíci 15-ročného chlapca. Zbili ho a spôsobili mu rôzne zranenia. Na prípad políciu upozornil lekár z detskej chirurgie nemocnice na Kramároch, kde si chlapca ponechali na pozorovanie.

NA HRANIČNOM PRIECHODE Petržalka - Berg colníci našli v osobnom motorovom vozidle Ford Scorpio 104 balíčkov obsahujúcich takmer 53 kilogramov hnedého prášku, ktorý narkotest identifikoval ako heroín. Balíčky boli zabudované v rôznych častiach auta - v palubnej doske, v zadnom nárazníku i v špeciálnych úkrytoch v blatníkoch. Šlo o mimoriadne kvalitný a vysoko koncentrovaný heroín, ktorého hodnota by v prípade predaja na slovenskom drogovom trhu dosiahla jeden a pol miliardy korún. Posádku vozidla tvorili piati Poliaci, ktorých polícia zadržala. Vysvitlo, že heroín dali do auta zabudovať v Moldavsku a na Ukrajine a na naše územie prišli cez hraničný priechod Ubľa. Troch z nich - 25-ročného M.D., 28-ročnú A.S. a 29-ročnú D.D., vyšetrovateľ Krajského úradu vyšetrovania PZ v Bratislave obvinil z trestného činu nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok. Sudca rozhodol o ich vzatí do väzby. Keďže skutku sa dopustili ako organizovaná skupina, hrozí im trest odňatia slobody až na 15 rokov.

NA PIEŠŤANSKEJ ULICI prepadol 75-ročnú babičku priamo v jej byte neznámy páchateľ. Asi 30-ročný muž, ktorý sa do bytu dostal cez balkón na druhom poschodí, starkej prikázal, aby si zakryla hlavu, inak ju zabije. Babička toho veľa nemala, len dve retiazky a dva prstienky. Okrem nich jej bezcitný zločinec vzal aj 120 korún, ktoré mala na stravu. Potom vytrhol kábel od telefónu, byt zvonku zamkol a odišiel aj s kľúčmi. Polícia po ňom pátra.

NA OBCHODNEJ ULICI v zlatníctve spáchal pred časom lúpež vtedy neznámy muž. Požiadal predavačku, aby mu ukázala jeden z prsteňov. Zrazu vytiahol na ňu a na jej kolegyňu nôž a začal ich ohrozovať s cieľom zmocniť sa šperkov. Predavačky v strachu o svoj život ušli zadným vchodom, čo páchateľ využil na ukradnutie prsteňov v hodnote takmer 450-tisíc korún. Kriminalisti už zistili, že lúpežníkom je 28-ročný Štefan Z. z Bratislavy. Vyšetrovateľ ho už obvinil z trestného činu lúpeže a podal návrh na jeho vzatie do väzby.

NA PRIBINOVEJ ULICI v budove Slovakopressu zadržali zlodeja, ktorý kradol veci v kanceláriách. Oznamovateľ, ktorý privolal políciu, uviedol, že spoznal zlodeja, ktorý už raz v budove bol a ukradol mu peniaze, doklady a platobnú kartu. Zlodej, 29-ročný Ladislav Sch., sa k činu priznal a priznal i to, že si stihol vybrať z bankomatov na kartu rôzne sumy. Koľko to však bolo, nevedel.

NA VÝTVARNEJ ULICI ukradli dvaja mladíci z fóliovníka 300 gerbier. Lup sa im však nepodaril, lebo majiteľ ich zbadal, prenasledoval a privolal hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktoré ich zadržali a odviedli na políciu, kde sa zlodeji, 21-ročný Martin K. a 18-ročný Patrik museli za svoj skutok zodpovedať.

NA BENIAKOVEJ ULICI došlo na parkovisku k požiaru zaparkovaných áut. Oheň zasiahol tri autá - Volvo S 40 (zhorela predná časť), Peugeot 405 (zhorel úplne) a Daewoo Lanos (poškodená pravá strana). Miesto prehliadli aj kriminalistickí technici. Škodu ešte nevyčíslili.

(ver)
Páčil sa vám článok?