Správy z podsvetia 06/2000

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA KRÍŽNEJ ULICI prepadli dvaja páchatelia 44-ročného Juraja Z. Pod hrozbou použitia krátkej zbrane mu vzali peňaženku, v ktorej mal 4.000 Sk.

NA VAZOVOVEJ ULICI na dvore tamojšieho Gymnázia dvaja zatiaľ neznámi páchatelia prepadli ani nie 17-ročného študenta. Mladíka zhodili na zem, z ruky mu stiahli hodinky a vzali mu aj dva nožíky a 6 korún, ktoré mal pri sebe.

NA KOLLÁROVOM NÁMESTÍ nastúpil do trolejbusu č. 207 smerujúceho von z mesta neznámy páchateľ, ktorý olúpil 35-ročného Banskobystričana. Lupič si prisadol k mužovi a najprv sa ho opýtal, či už mal niečo s kriminálkou alebo Juhoslovanmi. Keď Banskobystričan odpovedal, že nie, lupič sa mu začal vyhrážať, že mať bude a že mu prestrelí koleno, lebo má pištoľ. Vzal mu mobil značky Nokia striebornej farby a na Svätoplukovej ulici vybehol z trolejbusu von. Páchateľ mal asi 20-25 rokov, bol vysoký 170-175 cm, strednej postavy. Mal okrúhlu tvár, krátke, mierne zvlnené čierne vlasy, hornú peru mal ovisnutú, akoby mu chýbali zuby, bol tmavšej pleti, mierne šušľal, hovoril bez cudzieho prízvuku. Polícia po ňom pátra.

NA ŠANCOVEJ ULICI mali poplach v sexshope, kde neznámy volajúci telefonicky oznámil, že v obchode je uložená bomba. Na miesto prišli okamžite policajti s pyrotechnikom, ten však žiadnu výbušninu nenašiel.

NA ČIERNOVODSKEJ ULICI vykonali pracovníci Národnej protidrogovej jednotky s policajtmi z Vrakune domovú prehliadku v byte 32-ročnej Veroniky R. Zistili tu 96 papierových skladačiek s 6,3 gramu heroínu a vyše 18 tisíc korún. V byte boli okrem majiteľky aj ďalšie dve osoby a počas akcie prišli do bytu štyria narkomani kúpiť si svoju dávku, ktorú si zvykli priamo tam aj aplikovať. Vyšetrovateľ Veroniku R. a jej druha Arpáda Š. obvinil z nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok a dal návrh na ich vzatie do väzby.

NA ODBORÁRSKEJ ULICI v byte na prízemí neznámy páchateľ znásilnil 27-ročnú ženu z Komárna, ktorá tam má prechodný pobyt. Páchateľ sa dostal do bytu pravdepodobne cez nezaistené okno. Na chodbe sa stretol s poškodenou a pod hrozbou ublíženia na zdraví jej prikázal, aby bola ticho a nekričala. V izbe ju sotil na posteľ, znásilnil a cez okno na chodbe utiekol. Prípad vyšetruje polícia.

NA SIBÍRSKEJ ULICI v jednom z bytov 23-ročný Radovan V. s ďalšími tromi zatiaľ nezistenými spolupáchateľmi znásilnil 17-ročnú Žilinčanku. Neskôr ju nútil k vykonávaniu prostitúcie v tomto byte. Vyšetrovateľ voči nemu vzniesol obvinenie pre trestné činy znásilnenia a vydierania.

NA TRNAVSKOM MÝTE v podchode skupina štyroch mladíkov prepadla 24-ročného muža a okradla ho. Na incident boli policajti upozornení cez linku 158. Ihneď obsadili všetky východy, prepátrali podchod a okolie a na zastávke MHD pri Dome odborov zadržali bratov Mikuláša a Jozefa R., Pavla R. zo Selíc a Ladislava K. z Prievozu. Mládenci mali od 18 do 20 rokov.

PRI DEVÍNSKEJ CESTE pod svahom pri Dunaji našiel náhodný chodec rôzne ľudské kosti. Lekár z ústavu súdneho lekárstva konštatoval, že ide o časti stehennej a panvovej kosti, časti lebky a iné kosti, staré minimálne dva roky. Kosti budú predmetom ďalšieho skúmania.

(ver)
Páčil sa vám článok?