Správy z podsvetia 05/2000

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA GRÖSSLINGOVEJ ULICI vo vchode domu číslo 8 dvaja neznámi ozbrojení páchatelia prepadli 21-ročnú poštárku. Vytiahli ju do suterénu a pod hrozbou použitia pištole a noža ju nútili vydať 55 000 korún, ktoré mala v poštovej peňaženke. Poštárka, našťastie, nebola zranená. Lúpež vyšetruje policajný vyšetrovateľ.

NA WILSONOVEJ ULICI našli náhodní okoloidúci v aute muža s prestrelenou hlavou. Privolaní policajti zistili, že mužom za volantom tmavočerveného Fiata Uno s galantskou poznávacou značkou je 27-ročný Martin B. z Vinohradov nad Váhom v okrese Galanta. Predbežné policajné preverovanie preukázalo, že nešlo o vybavovanie účtov v podsvetí, ale mladý muž sa pokúsil spáchať samovraždu. Motívom skutku by mala byť nešťastná láska. Potvrdzujú to aj výpovede viacerých svedkov, ktorí ho videli pohybovať sa po Blumentálskej a Wilsonovej ulici v blízkosti miesta, kde býva jeho vážna známosť. Tá údajne pred tromi dňami Martinovi B. oznámila, že ich vzťah sa končí. Mladého muža vo vážnom stave previezli do nemocnice na Kramároch a hospitalizovali ho na neurochirurgickej klinike.

NA DOSTOJEVSKÉHO RADE vykonali pracovníci protidrogového oddelenia prehliadku v byte a v ateliéri. V byte našli skladačku s heroínom, v ateliéri deväť takýchto skladačiek. Všetky odoslali na expertízu. V byte a v ateliéri okrem toho policajti našli dovedna desať hostí, pravdepodobne narkomanov Predviedli ich na políciu.

NA KLARISKEJ ULICI rušil nočný pokoj 49-ročný Ernest Ch. z Petržalky. Bol značne pod vplyvom alkoholu a rozbil sklenenú výplň na dverách vchodu číslo 8 a rozbíjať začal aj reklamné vitríny v podchode. Hliadky polície, ktoré na výtržníka upozornili občania prostredníctvom linky 158, urobili jeho výčinom koniec. Po vytriezvení sa mu už venovali policajní kriminalisti.

NA HRANIČNOM PRIECHODE Petržalka - Berg našli colníci pri kontrole osobného motorového vozidla Peugeot 405 takmer 5 kilogramov heroínu. Vodičom auta bol slovenský štátny príslušník, ktorý cestoval zo Slovenska do Rakúska. Pri colnej kontrole colníci našli špeciálne vybudovaný úkryt v zadnej časti auta pod batožinovým priestorom. Bolo v ňom desať balíčkov 30-percentného heroínu s hmotnosťou 4,826 kg. Z tohto množstva by sa dalo pripraviť asi 170 tisíc dávok drogy, ktorej hodnota na drogovom trhu by bola asi 51 miliónov korún. Drogy odhalili na základe spolupráce colných a policajných zložiek.

NA HROBÁKOVEJ ULICI prichytili A. K. (nar. 1965) pri vlámaní do objektu materskej školy. Priznal sa, že chcel odcudziť hliníkové lišty. Predviedli ho na policajný útvar.

NA HRANIČNOM PRIECHODE Bratislava - Jarovce kontrolovali Volkswagen Golf, v ktorom chcel 42-ročný Rakúšan M. E. previezť do Rakúska drogy. Ukryté boli v batožinovom priestore v rezervnej pneumatike v štyroch mikroténových vreckách, ktoré dovedna obsahovali 888,1 gramu sušených konopí. Páchateľa zadržali a policajný vyšetrovateľ ho obvinil z nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok. Bo spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby.

(ver)
Páčil sa vám článok?