Najviac občania porušujú VZN o čistote

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hlavnou úlohou Mestskej polície v Bratislave aj naďalej zostáva kontrola dodržiavania všeobecne záväzných nariadení (VZN) mesta a mestských častí.

Ako potvrdil náčelník Mestskej polície Pavel Sedlák, v minulom roku porušovanie VZN predstavovalo až 56 percent z celkového počtu riešených priestupkov.

Bratislavčania najčastejšie porušujú VZN o čistote a poriadku, o starostlivosti o verejnú zeleň, o státí, odťahovaní a odstraňovaní opustených vozidiel. Porušenie VZN o požívaní alkoholu na verejnosti riešili policajti vo viac než 5000 prípadoch.

Počas minulého roku mestskí policajti riešili viac než 92 tisíc priestupkov. Na tiesňovej linke 159 žiadajú občania prevažne pomoc pri rušení nočného pokoja, narušovaní spolunažívania, ale tiež upozorňujú na spáchané priestupky a trestné činy.

V minulom roku to bolo 3979 podnetov, pričom pomoc bola poskytnutá v 2699 prípadoch. Imobilizéry (tzv. papuče) nasadili policajti na viac ako 8000 vozidiel, čo je oproti roku 1998 o 2700 menej. Stúpol však počet odtiahnutých vozidiel - o 600 prípadov.

(mpb)
Páčil sa vám článok?